Hyppää sisältöön

Waltti-matkakortti jää pois käytöstä Ylä-Savossa kesällä

Waltti-matkakortin tilalle tulevat Matkahuollon liput.

Waltti mutkaton matkakortti
Waltti-matkakortti. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle
Keijo Salokangas

Waltti-bussikorttien käyttö loppuu Ylä-Savossa kesäkuussa. Waltti-matkalipuista luovutaan Ylä-Savossa kokonaan. Tilalle tulevat Matkahuollon liput 7. kesäkuuta alkaen.

Muutos vaikuttaa matkustamiseen Iisalmen paikallis- ja maaseutuliikenteessä sekä yhteysväleillä Iisalmesta Keiteleelle, Pielavedelle, Kiuruvedelle, Sonkajärvelle, Lapinlahdelle ja Vieremälle.

Waltti-matkakortilla olevat liput tulisi käyttää loppuun 6. kesäkuuta mennessä. Tästä syystä matkakortille voi ladata 7. toukokuuta jälkeen vain yhden kauden. Jos matkakortille jää käyttämättä arvoa tai matkapäiviä, ne voi hakea hyvityksenä Matkahuollosta tai ely-keskukselta.

Waltti-matkakortti pitää vaihtaa Matkahuollon kortiksi Iisalmen Matkahuollossa. Kesäkuun ajan vaihto on ilmainen. Muutos johtuu siitä, että valtio on luopunut Waltti-järjestelmää hallinnoivan yhtiön omistuksesta vuonna 2018.

Uusia kausi- ja sarjalippuja käyttöön kesällä

Iisalmen paikallisliikenteeseen tulee kesäkuussa uusia lipputuotteita. Niitä ovat kausiliput aikuisille ja nuorisolle sekä 90 päivää voimassa oleva 44 matkan sarjalippu. Kuntien väliseen liikenteeseen tulee käyttöön 30 matkan lippu sekä 30 tai 90 päivää voimassa olevat Joukkis-sarjaliput.

Iisalmen, Kiuruveden ja Sonkajärven ja Vieremän alueelle tulee käyttöön 30 päivän kausilippu, jolla saa rajattoman matkustusoikeuden kaikissa ely-keskuksen sopimusliikenteen vuoroissa, mukaan lukien myös Iisalmen paikallisliikenne.

Suosittelemme sinulle