Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

BBC: Glen Kamara joutui rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa, päävalmentaja Steven Gerrardilla paloivat päreet: "Meitä kutsutaan valehtelijoiksi"

Rangersin päävalmentaja Steven Gerrardin mukaan Kamara joutui rasistisen loukkauksen kohteeksi. Slavia kiistää väitteet.

Glen Kamara
Glen Kamara joutui BBC:n mukaan rasistisen loukkauksen kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa. Kuva: Photo by Ian MacNicol/Getty Images
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jalkapallomaajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Glen Kamara kertoo joutuneensa torstaina illalla Eurooppa-liigan ottelussa rasistisen loukkauksen kohteeksi, kertoo BBC.

BBC:n mukaan Kamaran seuran Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard oli raivoissaan, kun Kamara kertoi hänelle rasistisesta käytöksestä Slavia Prahan pelaajalta.

Gerrardin mukaan Slavian pelaaja Ondrej Kudela sanoi Kamaralle jotain ottelun loppuhetkillä kaksikamppailun aikana ja laittoi käden suunsa eteen.

– Pelaajani kertoi, että häntä solvattiin rasistisesti. Ja surullista tässä on se, että heidän (Prahan) joukoista asiaa puolustellaan ja meitä kutsutaan valehtelijoiksi, päävalmentaja Gerrard sanoi BBC:n mukaan.

– Olen vihainen. Tunnen Glenin ja luotan häneen sataprosenttisesti. Slavian pelaaja aiheutti tämän ja jotain täytyy tehdä nopeasti, mutta se ei ole minun käsissäni. Mutta mitä tapahtuukaan, seison Glenin rinnalla.

– En edes halua puhua jalkapallosta juuri nyt. Se on nyt Uefasta kiinni ja toivon, ettei tätä lakaista maton alle.

Kun pelaaja kohtaa rasismia ottelussa, hänellä on mahdollisuus poistua kentältä. Päävalmentaja Gerrard kysyikin tilanteesta Kamaralta, haluaako hän jatkaa peliä vai kävellä pois kentältä. Kamara kuitenkin halusi jatkaa ottelua.

Slavia Praha julkaisi pelin jälkeen tiedotteen asiaa koskien ja kiisti, että pelaaja olisi käyttäytynyt rasistisesti. Kudela kertoi, että hän kuitenkin menetti malttinsa tilanteessa.

– Sanoin "sinä v-tun jätkä". Sanoin sen tunnekuohun vallassa, mutta kiistän, että niissä sanoissa olisi ollut mitään rasistista, Kudela kommentoi tiedotteessa.

Slavia myös kertoi, että heidän pelaajansa kohtasivat ottelussa "ennennäkemättömän häijyä" pelaamista. Slavian mukaan moni Rangersin pelaajan taklaus johti Slavian pelaajien loukkaantumiseen. Slavia myös kertoi, että maalivahti Ondrej Kolar sai kymmenen tikkiä päähänsä tilanteesta, jossa Kemer Roofen jalka osui maalivahtia kasvoihin.

Slavialla oli myös syytöksiä Kamaraa kohtaan.

– Kamara hyökkäsi Ondrej Kudelan kimppuun. Kudelaa lyötiin nyrkeillä päähän ja Rangersin Steven Gerrard todisti tapahtunutta. Jopa Uefan edustajat olivat paikalla ja he olivat järkyttyneitä tästä käytöksestä, seura kirjoitti tiedotteessaan.

Ottelu päättyi Slavian 2–0-voittoon. Slavia eteni Eurooppa-liigassa jatkoon yhteismaalein 3–1.

Lue myös:

Uefa tutkii Glen Kamaran väitettyä väkivaltaisuutta – myös rasismisyytöksien tutkinta etenee

Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen kannanotto toi Tim Sparville uran pahimman vihapalauteryöpyn – "Joku kirjoitti, ettei tule enää katsomaan meitä"

Glen Kamaran huippukausi tuotti Skotlannin mestaruuden – Huuhkajien tähden poikkeuksellinen kyky näkyi jo 16-vuotiaana: "Nyt taisi löytyä aikamoinen helmi"

Mislav Orsicin hattutemppu aiheutti Eurooppa-liigan suurimman yllätyksen

Suosittelemme