Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Uefa tutkii Glen Kamaran väitettyä väkivaltaisuutta – myös rasismisyytöksien tutkinta etenee

The Athleticin toimittaja Jordan Campbellin mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa aikoo tutkia Glen Kamaran ottelun jälkeistä väkivaltaisuutta.

Glen Kamara
Ondrej Kudela (oikealla) kävi kuiskaamassa jotain Glen Kamaran korvaan.
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard kertoi perjantaina, että Huuhkajien avainpelaajiin lukeutuva Glen Kamara kohtasi rasismia Euroopan liigan ottelussa Slavia Prahaa vastaan.

Gerrardin mukaan Slavian pelaaja Ondrej Kudela sanoi Kamaralle jotain ottelun loppuhetkillä kaksikamppailun aikana ja laittoi käden suunsa eteen. Slavia Praha kiisti omassa lausunnossaan rasismisyytökset, mutta pelaaja myönsi kiroilleensa Kamaran korvaan.

Slavia Praha myös syytti Kamaran hyökänneen Kudelan kimppuun ottelun jälkeen.

– Ottelun jälkeen joukkuetta ei päästetty pukuhuoneeseen. Kamara hyökkäsi Ondrej Kudelan kimppuun, ja Kudelaa lyötiin nyrkeillä päähän valmentaja Steven Gerrardin nähden. Jopa Uefan paikalla olleet edustajat olivat järkyttäneitä tällaisesta käytöksestä, Slavia tiedotti lausunnossaan.

The Athleticin toimittaja Jordan Campbellin mukaan Euroopan jalkapalloliitto Uefa aikoo tutkia tilanteen Kamaran väkivaltaisuuden ja Kudelan rasistisien kommenttien osalta.

– Uefa on tietoinen tilanteesta, joka tapahtui pelaajien tunnelissa ottelun jälkeen. Mukana oli joitakin pelaajia molemmista joukkueista.

– Odotamme, että saamme yksityiskohtaisen raportin paikalla olleilta otteluvalvojilta ennen kuin kommentoimme asiaa enempää, Uefa ilmoitti Campbellin mukaan.

Toimittajan mukaan Uefa aikoo tutkia myös rasismisyytöksiä sen jälkeen, kun se saa erotuomarilta ja otteluvalvojalta tarkempia tietoja ottelun tapahtumista.

Campbell myös kertoo, että jos Kudelan todetaan kohdelleen Kamaraa rasistisesti, hän saa vähintään kymmenen ottelun pelikiellon.

Lue myös:

BBC: Glen Kamara joutui rasismin kohteeksi Eurooppa-liigan ottelussa, päävalmentaja Steven Gerrardilla paloivat päreet: "Meitä kutsutaan valehtelijoiksi"

Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen kannanotto toi Tim Sparville uran pahimman vihapalauteryöpyn – "Joku kirjoitti, ettei tule enää katsomaan meitä"

Suosittelemme