Hyppää sisältöön

Astra Zenecan rokotukset tauolle myös Turussa

Astra Zeneca -rokotetta valmistava sairaanhoitaja Porvoon rokotuskeskuksessa. 18.3.2021.
Turku jatkaa rokotuksia kahdella muulla valmisteella. Arkistokuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Hannu Vähämäki

Turku keskeyttää Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön. Kaupunki noudattaa näin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perjantaina tekemää päätöstä. (siirryt toiseen palveluun)

Kaupungin tiedotteen mukaan keskeytys astuu voimaan välittömästi.

Turku jatkaa rokotuksia kahdella muulla käytössä olevalla Biontechin–Pfizerin Comirnaty-rokotteella ja Modernan rokotteella.

– Seuraavat rokotusajat on varattu ensi viikolle, ja näissä ei Astra Zeneca ole enää käytössä, kertoo Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi tiedotteessa**.**

Kaupunki katsoo tiedotteessaan, että havaitut poikkeukselliset oireet ovat erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö hyytymishäiriöt Astra Zenecan rokotukseen.

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta.

Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Kuuntele tästä uusimmat Yle radiouutiset Varsinais-Suomesta

Lue uusimmat Yle Uutiset Varsinais-Suomesta

Suosittelemme sinulle