Hyppää sisältöön

Pyrinnölle ja Karhu Basketille jo kolmannet voitot

Pyrintö ja Kauhajoki jatkoivat voittokulkuaan Korisliigan pudotuspeleissä.

Kuva: Tomi Hänninen

Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhu Basket etenivät miesten Korisliigassa voiton päähän välieristä. Joukkueet voittivat kotipeleissään kolmannet puolivälieräpelit, kun Pyrintö kukisti Joensuun Katajan 112–104 ja Karhu Basket BC Nokian 96–74.

Neljännet puolivälierät pelataan sunnuntaina Joensuussa ja Nokialla.

Tampereella pelattiin huiman kaksijakoinen peli. Kataja otti pelin haltuun Pyrinnön aseella eli huimalla kaukoheittopelillä. Kataja nakkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä yhdeksän kolmen pisteen koria ja johti puolivälissä 16 pisteellä.

Pyrintö ei lamaantunut, vaan vei kolmannen jakson 39–17, joka nosti sen johtoon. Kapealla rotaatiolla pelannut Kataja ei noussut enää edelle, vaikka upotti pelissä kaikkiaan 21 kolmosta hyvällä 53 prosentin tarkkuudella.

Marcus Lewis heitti Pyrinnölle 32 pistettä ja Brady Skeens 22. Katajan kolmostulitusta johtivat Aleksi Alanen 31 pisteen ennätyksellään ja Niko Mattila 23 pisteellä. Kaksikko upotti 13 kolmosta.

Karhu Basket hallitsi

Kauhajoella BC Nokia pysyi toisen neljänneksen puoliväliin asti Karhu Basketin kyydissä, mutta sen jälkeen peliä hallittiin isännän ottein.

– Meillä oli alussa ongelmia pallokontrollin kanssa. Toisella neljänneksellä se parani ja pelimme alkoi sujua. Sunnuntaina lähdemme katkaisemaan ottelusarjaa omilla vahvuuksillamme, sanoi Karhu Basketin valmentajana toiminut Janne Hänninen.

Jeffery Garrett pussitti voittajille 18 pistettä ja Eero Innamaa sekä Anthony Hilliard 14 mieheen. BC Nokian takamiehistä Lassi Nikkarinen nakkasi 20 ja Antero Lehto 18 pistettä.

Lue myös:

Seagulls ja Vilpas enää voiton päässä Korisliigan välieristä

Suosittelemme sinulle