Hyppää sisältöön

Rukajärvi ja Rinnekangas finaaliin slopestylen maailmancupissa

Aspenissa Coloradossa lumilautailumittelöt jatkuivat MM-kisojen jälkeen olympiakarsintoihin kuuluvilla slopestylen maailmancupilla.

Rene Rinnekangas
Rene Rinnekangas Kuva: imago sportfotodienst
Timo Uusitalo

Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas jatkavat Aspenissa lauantain slopestylen finaaliin. Mikko Rehnbergin matka sen sijaan tyssäsi perjantain karsintoihin.

Mikko Rehnberg kaatui ensimmäisen laskunsa, mutta toisen hän sai hienosti pystyyn. Pisteet eivät kuitenkaan riittäneet jatkoon. Hän jäi karsintaryhmän sijalle 13 ja kokonaissijoitukseksi tuli 25:s.

Toisessa karsintaryhmässä Rene Rinnekangas aloitti vahvasti keräten heti ensimmäisellä laskulla upeat pisteet. Toisella kierroksella vain juuri slopestylessä MM-kultaa voittanut Marcus Kleveland nousi hänen ohitseen.

– Taas yksi karsintapäivä alla, ja hieno päivä kaiken kaikkiaan. Aurinko paistaa ja lämmin on kuin Suomen kesä. Ensimmäinen lasku natsasi oikein hyvin. Mikolla oli myös todella hyvä toinen rani ja olisi voinut saada enemmän pisteitä, mutta hieno päivä kaiken kaikkiaan, Rinnekangas kommentoi.

Naisissa Enni Rukajärvi teki heti kärkeen hyvän laskun ja otti tukevan otteen finaalipaikasta. Kisan edetessä kuitenkin useampi laskija onnistui, ja kun Rukajärvi ei toisella laskulla onnistunut, sai tulosta jännittää loppuun saakka. Lopulta kuitenkin seitsemäs sija riitti hienosti finaaliin, kun kahdeksan parasta pääsi jatkoon. Naisten karsinnat voitti Japanin Kokomo Murase.

– Fiilis kyllä, että pääsin finaaliin. Ekalla varmisteltiin, kun tiesin, että smuutisti pitää vetää. Halusin puhtaan laskun alle ja tokalla koittaa pahempaa. Onneksi riitti tänään tuo rani ja huomenna pistetään täysiä, suunnitteli Rukajärvi.

Slopestylen finaali lasketaan Aspenissa lauantaina. Kisa on nähtävissä suorana Yle Areenasta klo 20.55 alkaen.

Suosittelemme sinulle