Hyppää sisältöön

Kataja Basket ja BC Nokia lykkäsivät ratkaisuja Korisliigassa

Miesten korisliigan puolivälierät olivat katkolla Joensuussa ja Nokialla, mutta kotijoukkueet venyttivät voitoillaan ratkaisut viidensiin peleihin.

Kuva: AOP
STT Urheilu

Kataja Basket voitti jatkoajan jälkeen Tampereen Pyrinnön 102-95, ja BC Nokia yllätti Kauhajoen Karhu Basketin 86-80.

Kataja Basket nousi hyvällä heittopelillään parhaimmillaan 18 pisteen johtoon. Kolmannella jaksolla Kataja Basket menetti muutaman minuutin välein takamiehistään Tomi Lommin loukkaantumisen ja Jamar Wilsonin ulosajon seurauksena.

Pyrintö sai tilaisuuden kiriin, joka nosti sen viimeisen jakson alkuun kahden pisteen päähän. Pyrintö ei päässyt ohi, mutta venytti ratkaisun jatkoajalle, jota Kataja Basket hallitsi.

– Meillä on ollut hyviä pätkiä aiemmissakin peleissä, mutta ne eivät ole kestäneet koko peliä. Nyt kuitenkin saatiin pidettyä pakka riittävän hyvin kasassa, tiivisti Kataja Basketin valmentaja Petri Virtanen.

Phil Fayne keräsi voittajille 32 pistettä ja Niko Mattila 19. Pyrinnön tehomies oli taas Marcus Lewis 33 pisteellä. Osku Heinonen ja David Gonzalvez heittivät 17 pistettä.

BC Nokia piti johtonsa

Nokialla BC Nokia pääsi hurmioon ja hieman ennen puoliväliä jo 21 pisteen johtoon. Toisella puoliskolla Karhu Basket näytti jyräävän laajemmalla materiaalillaan väkisin ohi, mutta runsaslukuisen pahvisen fanikatsomonsa pettymykseksi vieraat eivät päässeet neljää pistettä lähemmäs.

Käytännössä kuudella miehellä raataneesta BC Nokiasta Lassi Nikkarinen nakkasi 28 pistettä ja Gokul Natesan 18. Anthony Hilliard teki Karhu Basketille 20 ja Osasumwen Osaghae 14 pistettä.

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas ovat jo hankkineet paikat 29. maaliskuuta alkaviin välieriin.

Suosittelemme sinulle