Hyppää sisältöön

Lapin ylioppilasteatteri on Vuoden Nuorisoseura 2021

Palkitsemisen perusteluissa nostetaan teatterin yhteisöllistävää myötävaikutusta ja sen opettavaisuutta ja intohimoa.

Rovaniemen kaupunki on vuokrannut osan Wiljamista monikäyttötilaksi kulttuuripalvelukeskuksen käyttöön.
Suomen pohjoisin ylioppilasteatteri täytti viime marraskuussa 40 vuotta. Kuva: Raimo Torikka / Yle
Karoliina Kotala

Suomen Nuorisoseurat on valinnut Lapin ylioppilasteatterin Vuoden Nuorisoseuraksi 2021.

Palkitsemisen perusteluissa nostetaan teatterin yhteisöllistävää myötävaikutusta ja sen opettavaisuutta ja intohimoa.

– Kiitämme ja kumarramme suuresti! Tunnustus on hieno ele pohjoiselle harrastajateatterille. Tuntuu innostavalta, kun teatterimme erityinen tekemisen palo, oppimisen halu sekä taiteellisen työskentelyn vapaus ja kunnianhimo saavat valtakunnallisen huomionosoituksen, iloitsee Lapin ylioppilasteatterin puheenjohtaja Risto Ukkonen tiedotteessa.

Suomen pohjoisin ylioppilasteatteri täytti viime marraskuussa 40 vuotta. Pitkän taipaleensa aikana LYT:illä on nähty lukuisia klassikkotekstejä, omia näytelmiä sekä kattavasti muita esittävän taiteen tuotoksia, kuten improvisaatioteatteria.

Korona-aikakaan ei ole vaientanut Lapin ylioppilasteatteria.

– Meidän teatterissa on tehty valtavan hienoja asioita myös tänä vuonna. Vaikka vuosi onkin tuonut monia pettymyksiä ja vastoinkäymisiä, olemme silti löytäneet motivaation lähteä toteuttamaan teatteria poikkeusoloissa. Tunnustus on todellakin koko jäsenistömme ansiota! Me olemme yhdessä luoneet lämminhenkisen yhteisön, jossa pääsee haastamaan itseään ja kokeilemaan laajasti esittävien taiteiden eri osa-alueita, sanoo Lapin ylioppilasteatterin taiteellinen vastaava Esa-Pekka Tuppi tiedotteessa.

Suosittelemme sinulle