Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta päättää kesän rippileireistä toukokuussa

Janakkalan seurakunnassa lähdetään siitä, että kesän 2021 rippileirit järjestetään suunnitelmien mukaisesti.

Rippikoululainen kirjoittaa paperille, rukoushelmet ranteessa.
Ripari kuuluu yhä monen 15-vuotiaan elämään. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rippikoulu on edelleen suosittua nuorten keskuudessa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan mukaan 96 prosenttia 15-vuotiaista hämeenlinnalaisnuorista käy rippikoulun.

Korona-aika vaikuttaa myös rippikoulujen ja -leirin järjestämiseen. Seurakunnat toimivat tässäkin asiassa viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaan.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa ei ole peruttu rippikouluryhmien tapaamisia, vaan kevään tapaamiset toteutetaan rajoituksista riippuen joko etätapaamisina tai kasvokkain. Kappalainen Juha Harmaala kertoo, että kevään tapaamiset ja ennakkotehtävät tehdään videoyhteyksien avulla.

Korona muuttaa myös rippikoulua - ensi kesän leirien kohtalo on vielä auki

Talviripari laitettiin uusiksi Janakkalassa

Korona laittoi Janakkalassa seurakunnan talvirippikoulun uusiksi. Maanantaina seurakunta ilmoitti, että talviriparin nuorista kootaan kaksi ryhmää, joista toisessa on kolme ja toisessa neljä nuorta.

– Näissä pienryhmissä käydään rippikoulua pääsiäisen pyhinä sekä viikon 14 viikonloppuna. Pienryhmien rippikouluun osallistuu nuorten lisäksi kaikkiaan neljä isosta ja kaksi ohjaajaa, kertoo seurakuntapastori Petra Ryynänen.

Ryynäsen mukaan talvirippikoulusta siirtyy seitsemän nuorta muun muassa heinäkuussa järjestettävälle liikuntarippileirille. Sinne on tulossa kaksi kuudentoista nuoren ryhmää.

– Siitä lähdetään suunnittelussa, että rippileirit voidaan pitää kesällä, Petra Ryynänen kertoo.

Janakkalan seurakunnassa lähes kaikki 15-vuotiaat käyvät rippikoulun.

Suosittelemme