Hyppää sisältöön

Haminan satamaan saapuu risteilijä liki 20 vuoden tauon jälkeen – alus tuo mukanaan vajaat 5 000 risteilyvierasta

Alkuvuodesta valmistuneen risteilijän on määrä vierailla Haminassa kaksi kertaa.

MS Saga Sapphire
Saga Sapphire -risteilyalus vieraili Kotkassa toukokuussa 2019. Myös Haminan satamaan saapuu ensi kesänä tauon jälkeen risteilyalus. Kuva: Tiina Karppi / Yle
Minna Heikura

Haminan satamaan on ensi kesänä pitkän tauon jälkeen tulossa risteilyalus.

Tulevana kesänä Haminaan on tulossa MSC Virtuosa, joka on maailman kolmanneksi suurimman varustamon MSCCruisesin risteilyalus.

– Laiva luovutettiin asiakkaalle vuoden alussa, joten se on aivan uusi ja aloittaa liikennöinnin tänä keväänä, Haminan ja Kotkan sataman projektipäällikkö Petra Cranston kertoo.

Aluksen on määrä vierailla Haminassa heinäkuussa kaksi kertaa, mikäli koronatilanne mahdollistaa vierailut. Aluksen mukana Haminaan saapuu arviolta vajaat 5 000 risteilymatkustajaa.

Haminaan ja Kotkaan kesällä saapuvat ulkomaalaiset risteilymatkustajat pääsevät maihin, mikäli viranomaiset sen sallivat.

Lue lisää: Näin 30 000 ulkomaalaista risteilyvierasta voidaan päästää Suomessa maihin – mallia testattu maailmalla: "Eivät liiku vapaana"

Haminan satamaan on edellisen kerran saapunut risteilyaluksia 2000-luvun alussa. Haminan ja Kotkan satamiin odotetaan ensi kesänä kaikkiaan kymmentä alusta.

Risteilyjä myös tuleville vuosille

Haminaan on vahvistettu risteilijöiden vierailuja myös vuosille 2022-2024.

Haminan ja Kotkan sataman mukaan Haminaan tulossa olevat alukset ovat suuria. Niiden pituus on yli 330 metriä. Mukanaan alukset tuovat noin 4 000-6 000 risteilymatkustajaa käyntiä kohden.

Haminan ja Kotkan satamalla on mahdollisuus tarjota nyt myös Haminan satamaa risteilyalusten käyttöön, koska suuri Kazakstanin projekti on päättynyt Haminassa.

Haminan sataman kautta kuljetettiin vuodesta 2018 alkaen jättimäisiä, kolmekerroksisen kerrostalon kokoisia osia öljyntuotantokentille Kazakstaniin.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle