Hyppää sisältöön

Marja Sannikka: Maaseutu on hyötynyt enemmän koronasta kuin poliitikoista

Poliitikot julistavat pitävänsä koko Suomen asuttuna, mutta julistukset ovat jääneet puheen tasolle, sanoo Marja Sannikka videoblogissaan.

Marja Sannikka
Marja Sannikan videoblogi maaseudun tilanteesta

Suomi on kaupungistunut vauhdilla, mutta suomalaiset toivovat silti, että koko maa pysyisi asuttuna. Ylen kyselyssä neljä viidestä suomalaisesta oli sitä mieltä, että valtion pitää turvata palvelut kaikkialla Suomessa. Tämän toiveen päättäjät ovat kuulleet, ja moni poliitikko vakuuttaakin pitävänsä elinolot kunnossa maan joka kolkassa.

Siitä huolimatta haja-asutusalueilla tapahtuu muun muassa seuraavaa: palvelut ovat näivettyneet, sähkönsiirto on kallistunut, kyläkouluja lakkautettu ja bensan hinta noussut. Kauniit puheet ovat siis jääneet puheiksi.

Jopa korona näyttää tehneen maaseudulle enemmän hyvää kuin poliitikot. Poikkeusaikana moni on halunnut muuttaa maalle ja vienyt kerralla enemmän elinvoimaa maaseudulle kuin päättäjät vuosikymmenten työn tuloksena.

Katso videolta tarkemmin, mitä poliitikot ovat puhuneet, ja tule kertomaan ajatuksesi tämän jutun alle. Ovatko päättäjien lupaukset pitäneet ja mitä toimia kaipaat maaseudun hyväksi?

Olen mukana keskustelussa kello 21:een saakka.

Kirjoittaja on politiikasta ja yhteiskunnasta kiinnostunut toimittaja, jonka mielestä totuutta täytyy katsoa silmiin, jotta maailmaa voi muuttaa paremmaksi.

Lisää aiheesta Marja Sannikka -ohjelmassa TV1:llä perjantaina 26.3.2021 klo 20. Vieraana keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Suosittelemme sinulle