Hyppää sisältöön

Pyrintö ja Karhu Basket rynnivät Korisliigan välieriin

Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhu Basket etenivät miesten Korisliigan välieriin voitettuaan kotipeleissään viidennet puolivälieräpelit. Kaksikko eteni välieriin voitoin 4-1.

Shawn Hopkins. Kuva: AOP

Pyrintö kukisti Joensuun Kataja Basketin 105–3, ja Karhu Basket päihitti BC Nokian 82–69. Ensi maanantaina alkavissa välierissä Helsinki Seagulls kohtaa Salon Vilppaan ja Tampereen Pyrintö Kauhajoen Karhu Basketin.

Pyrintö jäi Pyynikillä takaa-ajajaksi, kun Kataja Basket piti 12-0-starttinsa jälkeen johtoa kolmannelle jaksolle asti. Pelin käännekohta osui neljännen jakson alkuun, jonka Pyrintö vei 18-4 ja otti pelin haltuunsa.

– Katajalle kuuluu ottelusarjasta iso hatunnosto. Se ei turvautunut tekosyihin kuten pelaajamenetyksiin, vaan pelasi laadukasta korista isolla sydämellä. Kataja teki meistäkin parempia, kun jouduimme pistämään kaikkemme peliin. Saimme tästä hyvän startin välieriin, kehui Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Marcus Lewis heitti Pyrinnölle 21 pistettä ja Shawn Hopkins 20. Kataja Basketista Phil Fayne teki 21 ja Dantez Walton 18 pistettä.

Karhu Basket hallitsi

Kauhajoella BC Nokia ei pystynyt haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria yhtä tiukasti kuin edellispeleissä.

Karhu Basket voitti ensimmäisen neljänneksen 28-13 ja piti johtoa loppuun asti. BC Nokia kavensi 24 pisteen kotijohdon kolmannen jakson lopussa yhdeksään, mutta ei pystynyt tiukemmin haastamaan isäntiä.

Collin Malcolm teki voittajille 22 pistettä ja Timothy Holyfield sekä Okko Järvi 13. BC Nokiasta Gokul Natesan päätyi 21 pisteeseen ja Antero Lehto sekä Lassi Nikkarinen 13:een.

Päivitetty ke 24.3. klo 10.20. Korjattu välieräparit oikein.

Suosittelemme sinulle