Hyppää sisältöön

Aung San Suu Kyin oikeudenkäyntiä lykättiin jälleen Myanmarissa

Sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa helmikuun alussa.

Myanmarilaiset ovat osoittaneet mieltään Aung San Suu Kyin puolesta siitä asti kun hänet syöstiin vallasta ja vangittiin Kuva: Chaiwat Subprasom / AOP
STT

Myanmarissa maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeudenkäynnin oli määrä jatkua tänään keskiviikkona, mutta hänen kuulemisensa on lykätty huhtikuun 1. päivään.

Oikeudenkäyntiä siirrettiin jo kerran aiemmin – viime viikolla, koska maan verkkoyhteydet eivät toimineet eikä syytetty voinut osallistua oikeudenkäyntiin videolinkin välityksellä.

Syrjäytettyä johtajaa vastaan on nostettu ainakin neljä syytettä, jotka koskevat muun muassa koronasäännösten rikkomista ja levottomuuksien lietsomista.

Myanmarissa vallan kaapannut sotilasjuntta kertoi aikaisemmin saaneensa myös todisteita, joiden mukaan Aung San Suu Kyi olisi ottanut vastaan yli miljoonan dollarin arvosta rahaa ja kultaa. Ex-johtaja on kiistänyt syytteet.

Sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa helmikuun alussa. Vallankaappauksesta alkunsa saaneissa mielenosoituksissa on kansalaisjärjestöjen mukaan saanut surmansa yli 260 ihmistä.

Lue lisää:

Miljoonien käteiskauppoja ja väärillä nimillä tilattuja drooneja – Näin pakotteita kierretään Myanmarista Syyriaan

Suomi pohtii jatketaanko kehitysyhteistyötä Myanmarin kanssa – EU:n valmistelemia pakotteita tuetaan

Suosittelemme sinulle