Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Vaasan jäätelökioskien myyntipaikkajupakka päätökseen – myyntipaikat huutokaupataan

Vaasassa on yhteensä kymmenen jäätelön myyntipaikkaa eri puolilla kaupunkia mm. uimarantojen yhteydessä.

Jäätelönmyyjä pyörittelee jäätelöpalloa.
Vaasassa jätelön myyntipaikat huutokaupataan. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasassa on kymmenen myyntipaikkaa jäätelökioskille. Talven ajan kaupunkilaisia on puhuttanut kysymys siitä, kuka myy jäätelöä ja missä.

Jäätelönmyyntipaikat sijaitsevat Isolahden, Mansikkasaaren ja Kustaanlinnan uimarannoilla, Palosaaren torilla, Laivapuistossa, Sisäsatamassa, Vankilanrannassa, Monitoimiviheriön parkkipailalla ja Poorpuistossa. Uusin myyntipaikka on Vikingan uimaranta.

Vaasan tekninen lautakunta päätti helmikuun puolivälissä, että myyntipaikat jaettaisiin samoin kuin aikaisemmin eli paikan saa sen joka ensimmäisenä sen ehtii vuokrata.

Myyntipaikat huutokaupataan

Kaupunginhallitus käytti asiassa kuitenkin otto-oikeutaan ja otti myyntipaikka-asian käsittelyyn. Nyt maanantaina (22.3.) kaupunginhallitus teki asiassa päätöksen ja sen mukaan myyntipaikoista järjestetään tarjouskilpailu ja siihen käytetään huutokauppamenetelmää.

Pohjahinta huutokaupalle on 500 euroa myyntikaudelle. Suurimman tarjouksen tehnyt saa vuokrata kaupungilta myyntipaikan. Vuokrasopimus voidaan tehdä korkeintaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Tarjouskilpailu ei koske kauppatorin myyntipaikkoja. Torin myyntipaikkoja hallinoi Visit Vaasa.

Lue täältä lisää Ylen uutisia Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle