Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Työpaikoilla käytetään tarkastamattomia nostolaitteita, sanoo tarkastajaviranomainen

 Viime vuoden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä joka neljäs oli tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Henkilönostimen korissa rakennustyöläinen.
Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Arkistokuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Työsuojeluviranomaisella on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä.

– Vuoden 2020 valvontahavaintojen mukaan joka neljäs työväline oli määräaikaistarkastamatta, kertoo ylitarkastaja Piia Koskinen aluehallintovirastosta. Viime vuonna tehtiin 226 työsuojelutarkastusta muun muassa kuljetuksen ja rakentamisen toimialoille sekä autokorjaamoihin.

Testissä olivat autonostimet, kuormausnosturit sekä henkilönostimet.

Työsuojelutarkastuksilla varmistettiin, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset.

Valvontahavaintojen mukaan työvälineistä joka neljäs oli tarkastamatta. Lisäksi perusteellinen kerran kymmenessä vuodessa tehtävä määräaikaistarkastus oli tekemättä 17 työvälineelle.

Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Työsuojeluviranomaisen valvontahanke jatkuu vuoden 2023 loppuun asti. Tarkastuksia tehdään valtakunnallisesti kaikille toimialoille.

Suosittelemme sinulle