Hyppää sisältöön

Sulzer Pumps sai satojen laitteiden tilauksen Kemin jättitehtaalle 700 kilometrin päähän – pumpputehtaalla iloitaan, sillä se takaa töitä vuosiksi

Kotkan tehtaalta toimitetaan osia Kemin rakenteilla olevaan biotuotetehtaaseen.

Sulzer Pumps Finlandin Kotkan tehdas.
Sulzer Pumps Finland toimittaa Kotkan tehtaalta satoja laitteita Kemin rakenteilla olevaan biotuotetehtaaseen. Kuva: Sulzer Pumps Finland Oy
Minna Heikura

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Sulzer Pumps Finland Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kemiin rakennettavan biotuotetehtaan laitetoimituksista.

Toimitus käsittää useita satoja laitteita. Toimituksen arvoa ei Sulzerilta kerrota, mutta kyseessä on noin kuukauden tuotanto Sulzerin Karhulan tehtaalla Kotkassa.

– Tuotanto saa paljon tekemistä tälle ja ensi vuodelle. Saamme jatkuvuutta tehtaalle, koska saamme vuosiksi eteenpäin huolto- ja korvausliiketoimintaa. Tämä parantaa kannattavuutta ja jatkuvuutta paikkakunnalla, Sulzer Pumps Finland Oy:n myyntipäällikkö Jukka Vanhala sanoo.

Tehtaalle ei Vanhalan mukaan tarvita lisää henkilökuntaa, mutta tuotantoa on järjesteltävä toimituksen sujuvuuden takaamiseksi.

Sulzer toimittaa pääprosessien prosessi- ja keskisakeuspumput ja sekoittimet lähes 700 kilometrin päähän Kemiin rakennettavaan biotuotetehtaaseen.

Lue lisää: Metsä Group rakentaa uuden sellutehtaan, Kemissä iloitaan jätti-investoinnista – Katri Heiskanen: "Työpaikkoja tarvitaan"

Hyvät työnäytteet Äänekoskelta

Sulzer toimitti pumput ja sekoittimet myös Äänekosken biotuotetehtaaseen. Tehdas valmistui vuonna 2017.

– Meidän osaltamme toimitus Äänekoskelle sujui erinomaisen hyvin ja joustavasti. Saimme ison kiitoksen ja se oli todella hyvä työnäyte meiltä, Sulzer Pumps Finland Oy:n myyntipäällikkö Jukka Vanhala toteaa.

Kemin biotuotetehtaan rakentaminen etenee Metsä Groupin mukaan suunnitellusti. Parhaillaan alueella tehdään maanrakennus- ja paalutustöitä.

Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 200 henkilöä noin 40 yrityksestä. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta.

Tehdasinvestoinnin suuruus on 1,6 miljardia euroa. Tehdas käynnistyy vuonna 2023. Valmistuessaan tehdas valmistaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.

– Edellytämme myös kumppaneiltamme sekä teknisesti luotettavimpia ratkaisuja että tuotantomme tarpeiden tuntemusta. Kokemuksemme perusteella Sulzerin ratkaisut lukeutuvat tähän kategoriaan, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä sanoo tiedotteessa.

Sulzer investoi Kotkan tehtaaseen

Sulzer Pumps Finland Oy on myös kertonut uusista investoinneista Kotkan Karhulan tehtaaseen.

Kymen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan yhtiö aikoo uudistaa toimintojaan Kotkan tehtaalla ja rakentaa tehtaalle uuden tuotantolinjan.

Yhtiö aikoo myös rakennuttaa uuden, 5 300 neliön logistiikkakeskuksen lähelle tehdasta.

Investointien myötä Kotkassa valmistettavien laitteiden määrä kasvaa. Tuottavuuden lisäksi investoinnit auttavat yhtiön mukaan lyhentämään toimitusaikoja.

Yhtiö käynnistää investoinnit huhtikuussa ja ne valmistuvat vuoden 2022 aikana.

– Investoinnista kiitos kuuluu meidän pääkonttorille, joska uskoo meidän tekemiseemme Kotkan Karhulassa. Se on erinomainen asia, että meillä riittää uskottavuutta konsernin sisällä, Sulzer Pumps Finland Oy:n myyntipäällikkö Jukka Vanhala sanoo.

Suosittelemme sinulle