Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rovaniemi kilpailuttaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut

Kaupunki ostaa palveluja tällä hetkellä seitsemältä yksityiseltä palveluntuottajalta noin 3,6 miljoonalla eurolla vuodessa.

Person vid bord i solnedgång.
Palveluja hankintaan noin 150 asiakkaalle. Kuva: All Over Press / Ismo Pekkarinen
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen kaupunki kilpailuttaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut.

Perusturvalautakunta päätti tiistaina aloittaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelujen kilpailutuksen. Tarjouspyynnön ja hankintapäätöksen tekeminen delegoitiin toimialajohtaja Antti Lassilalle.

Lautakunnan jäsen Henri Ramberg (vas.) esitti, että osa ulkoistetuista palveluista olisi purettu ja kaupunki olisi lisännyt omia asumispalveluja Pudasjärven mallin mukaisesti. Rambergin esitystä ei kannattanut kukaan lautakunnassa, joten se raukesi.

Rovaniemen kaupunki on kilpailuttanut asumispalveluja aiemminkin ja ostaa niitä tällä hetkellä puitesopimuksessa mukana olevalta seitsemältä yksityiseltä palveluntuottajalta, jotka ovat Attendo, Esperi, Kotipetäjä, Oskun Tupa, Provesta Loimu, Roseanna ja Rovala Setlementti. Nykyinen puitesopimus optiovuosineen päättyy helmikuussa 2022.

Riekonlento oli aiemmin mukana

Aiemmin mukana oli myös palvelukeskus Riekonlento Oy, mutta Lapin aluehallintovirasto keskeytti yrityksen toiminnan tammikuussa.

Palveluja hankitaan noin 150 asiakkaalle yhteensä 3,6 miljoonalla eurolla vuodessa.

Rovaniemen kaupungilla on omana toimintana mielenterveys- ja päihdeasumisen palvelua kahdessa palveluasumisen yksikössä, Varpukodilla ja Toivonkodilla, joissa asiakaspaikkoja on yhteensä 15. Lisäksi kaupungilla on tuettua asumista noin 50 asiakkaalle. Ympärivuorokautista tehostetun palveluasumisen palveluja kaupungilla ei ole.

Suosittelemme