Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori Miamin Masters 1000 -turnauksen toiselle kierrokselle – "Se oli tiukka ottelu"

Toisella kierroksella Emil Ruusuvuori kohtaa saksalaisen Alexander Zverevin.

Emil Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella Alexander Zverevin. Kuva: Getty Images

Tenniksen suomalaispelaaja Emil Ruusuvuori, 21, voitti Espanjan vasta 17-vuotiaan nousevan lupauksen Carlos Alcarazin luvuin 6–4, 2–6, 7–5 Miamin ATP Masters 1000 -turnauksen kaksinpelien avauskierroksella.

Ruusuvuoren ATP-listasijoitus on 83. Alcaraz oli haastamassa häntä altavastaajana sijalta 132.

– Se oli tiukka ottelu, Alcaraz on hyvä pelaaja ja hänestä kuullaan varmasti vielä. Hyvä, että pääsin toiselle kierrokselle, Ruusuvuori kommentoi pelin jälkeen.

– Aika paljon menimme edestakaisin. Ensimmäisen erän syötin hyvin. Toisen erän alussa minulla oli mahdollisuus murtaa vastustajan syöttö, mutta en hyödyntänyt paikkaani. Sitten siinä tuli pari vähän huonompaa peliä – toisessa erässä en pelannut niin hyvin.

Ruusuvuori kokosi itsensä kovassa paikassa kolmannessa erässä.

– Kolmannen erän alussa minulla oli mahdollisuus, mutta sitten pelasin pari heikkoa peliä ja vastustaja pääsi murrolla edelle. Se oli muutamasta pisteestä kiinni. Sain kuitenkin murron saman tien takaisin ja käännettyä ottelun. Pystyin parantamaan viimeisissä 2–3 pelissä, kun muutin paria juttua.

Toisella kierroksella Ruusuvuori kohtaa saksalaisen Alexander Zverevin. Zverev on turnauksen kolmanneksi sijoitettu ja maailmanlistan seitsemäs.

– Zverevin itseluottamus on varmasti korkealla, koska hän voitti edellisen turnauksen, missä hän pelasi. Hän on yksi maailman parhaista. Kaiken aion laittaa likoon, Ruusuvuori lupasi.

Nyt pelattava Miamin turnaus on grand slam -turnauksista seuraavaksi arvokkainta ATP 1000 Masters -tasoa. Tänä vuonna supertähdistä poissa ovat Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Harri Heliövaaran huima kevätvire katkesi koronavirustartuntaan – "Oli melkoinen yllätys"

Emil Ruusuvuori nousi uransa parhaaseen sijoitukseen maailmanlistalla

Suosittelemme sinulle