Hyppää sisältöön

Seinäjoella varttuneempi väki voi kokoontua kulttuurin äärelle verkossa K65 Perjantaitreffeillä

Kokemukset etäkulttuurituokioista mm. kotihoidossa ovat olleet Seinäjoella hyviä.

Kulttuuritreffien puitteena on Kalevan Navetta. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Seinäjoella tarjotaan kulttuurielämyksiä varttuneemmalle väelle myös verkossa. Tänä keväänä perinteisen K65 Kulttuurikeskiviikon sekä K65 Taidetorstain lisäksi varttuneita tavataan myös verkossa K65 Perjantaitreffeillä.

Etäkulttuurituokioita on käytetty jo hyväksi mm. kotihoidon asiakkaiden kuvapuhelinkerhoissa ja kokemukset ovat olleet hyviä. Osallistujat ovat tyytyväisiä arjen pirisityksistä videoyhteyksien avulla.

- On ollut mahtavaa huomata, kuinka paljon iloa etäyhteyksien avulla voidaan saada aikaan. Parasta on, kun koko tietokoneen ruutu on täynnä hymyileviä kasvoja. Verkkotapaamiset eivät tietenkään korvaa livetapaamisia, mutta ne tuovat toimintaamme mukavan lisän mahdollistaen kulttuuri- ja ryhmätoimintaan osallistumisen turvallisesti omalta kotisohvalta, kertoo kulttuuriohjaaja Jenni Lalli.

K65 Perjantaitreffit toteutetaan Teams-sovelluksen kautta, ja linkki tapaamiseen julkaistaan Seinäjoen kaupungin nettisivuilla. Treffien puitteena on Kalevan Navetta. Ensimmäiset K65 Perjantaitreffit ovat perjantaina 26.3.

Suosittelemme sinulle