Hyppää sisältöön

Soinin kunnan ja Erämaan Elämyskeskuksen häätökiista odottaa hovioikeuden ratkaisua

Soinin kunta ei edelleenkään ole saanut häädettyä Erämaan Elämyskeskusta Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksesta.

Soinin kunnan ja rinneyrittäjän välinen kiista saattaa jatkua Vaasan hovioikeudessa. Kuva: Elina Niemistö / Yle

Vaasan hovioikeus on pitänyt voimassa Soinin kunnan Erämaan Elämyskeskukselle vaatimaan häädön toimeenpanon keskeyttämispäätöksen. Hovioikeus on myös myöntänyt asialle jatkokäsittelyluvan.

Sekä kunta että Erämaan Elämyskeskuksen Jorma Leppäniemi ovat laatineet maaliskuussa kirjalliset lausunnot hovioikeudelle häätökiistassa. Kumpikin osapuoli on kirjannut lausuntoihinsa uusia todisteita.

Seuraavaksi hovioikeus harkitsee asian käsittelytapaa.

Kunnan asianajaja Antti Koskinen kertoo, että hovioikeus pohtii, ratkaiseeko se asian pääkäsittelyä pitämättä vai istutaanko asiasta myös hovissa.

– Hovioikeus ei ole vielä ottanut kantaa varsinaiseen häätöasiaan, vaan pelkästään keskeyttänyt häädön toimeenpanon, huomauttaa Koskinen.

Häätö ja muut riidat

Soinin kunta irtisanoi viime keväänä kunnan ja Vuorenmaan rinnehiihtokeskusta pyörittäneen yrityksen välisen 10-vuotisen sopimuksen. Häätötoimenpiteisiin kunta ryhtyi syksyllä.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus hyväksyi häädön, mutta Leppäniemi valitti hovioikeuteen, joka määräsi häädön toimeenpanon keskeytettäväksi.

Soinin kunta vaatii, että valitus hylätään ja häädön keskeytysmääräys peruutetaan välittömästi.

Soinin kunnan ja Erämaan Elämyskeskuksen riitoja käsiteltiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa viime syksynä. Toinen kiista, joka liittyy Erämaan Elämyskeskuksen kunnalta vaatimiin vahingonkorvauksiin, päättyi käräjäoikeuden hylkäykseen. Leppäniemi kuitenkin valitti päätöksestä hovioikeuteen, mutta sen käsittelystä ei ole vielä tullut ratkaisua.

Lue lisää tapauksesta: Ilo uudesta rinneyrittäjästä oli lyhyt pienessä Soinin kunnassa – petoksista tuomitun yrittäjän kanssa roihahti ilmiriita hetkessä

Riita Soinin laskettelukeskuksessa syvenee – kunta haluaa irti sopimuksesta, yrittäjä uhkaa miljoonakorvauksilla

Käräjäoikeus: Soinin kunnan häätövaatimus laillinen, rinneyrittäjän korvausvaatimukset hylättiin

Rinneyrittäjän häätö Soinin Vuorenmaasta keskeytyy – kunnanhallituksen puheenjohtaja: "Kyse toistaiseksi tilapäisestä häädön täytäntöönpanokiellosta"

Erämaan Elämyskeskus vie Soinin rinnekiistan käräjille

Suosittelemme sinulle