Hyppää sisältöön

Tappara antoi maalivahdilleen kirjallisen huomautuksen käytöksestä sosiaalisessa mediassa: "Pitäisi olla selvä jokaiselle viimeistään tämän jutun jälkeen"

Jokaisella on sananvapaus, mutta myös vastuu siitä, miten mielipide yhdistetään seuraan, Tamhockeyn hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä sanoo.

Dominik Hrachovina poisti esimerkiksi kohua herättäneen Instagram-kuvan. Arkistokuva. Kuva: AOP
Anu Leena Koskinen

Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy on antanut maalivahti Dominik Hrachovinalle kirjallisen huomautuksen hänen käyttäytymisestään sosiaalisessa mediassa.

– Maalivahti Dominik Hrachovinan käytökseen sosiaalisessa mediassa liittyvä tuore tapaus on käyty läpi hänen kanssaan ja annettu kirjallinen huomautus, koska Tappara on seurana välillisesti vedetty mukaan hänen henkilökohtaisen mielipiteen ilmaisuun, seura kertoo tiedotteessaan.

Hrachovina julkaisi viime viikolla Instagramin tarina-osiossa kuvan koronavirusrajoitusten vastaisesta mielenosoituksesta. Kuvassa naisella on päässään pipo, jossa lukee teksti ”The media is the virus” (Media on virus). Rajoituksia vastustavat ovat vierittäneet syytä koronaviruksesta medialle.

Tamhockeyn hallituksen puheenjohtajan Heikki Penttilä kommentoi tapausta aiemmin Ylelle. Hän kertoi tuolloin, että asiasta on puhuttu maalivahdin kanssa.

– Nykyään kaikkien pelaajien ja työntekijöiden pitää ymmärtää vastuu toisaalta siinä, miten oma kärkäs, yleisestä valtavirrasta poikkeava mielipide vaikuttaa maineeseen ja miten se yhdistetään seuraan. Tämän pitäisi olla selvä jokaiselle viimeistään tämän jutun jälkeen, Penttilä sanoi Ylelle.

Dominik Hrachovina poisti myöhemmin kohua herättäneen Instagram-kuvan.

– Itse en ollut paikalla, mutta olen ymmärtänyt, että hän on ymmärtänyt asian, mitä tällaisesta viestinnästä voi työnantajalle seurata, Penttilä sanoi.

Tappara sanoutui alkuviikosta irti myös maalivahtinsa Dominik Hrachovinan koronavirusta vähättelevistä kommenteista. MTV kertoi aiemmin (siirryt toiseen palveluun), että Hrachovina kohautti lausunnoillaan Tshekin maajoukkueen mediatilaisuudessa, kun häneltä kysyttiin koronavirustilanteesta Suomessa.

– Tämä on median keksimää teatteria, jota käsitellään täällä joka päivä. Tiedämme sen, mutta Suomessa tilanne on normaali ja ihmiset käyttäytyvät normaalisti. Onneksi emme ole Tshekissä, eikä meidän tarvitse sietää niitä olosuhteita, Hrachovina kertoi Sport.sk:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Kohu Hrachovinan ympärillä ei ollut ensimmäinen Tapparalle korona-asioissa. Aiemmin Tapparalle tuli mainehaittaa, kun seura päästi maanantaina kaksi alle 20-vuotiaiden joukkueen junioria luistelemaan Hakametsän tyhjässä harjoitushallissa, vaikka heidän olisi pitänyt olla koronavirustartunnan takia eristyksissä.

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi sai tilanteen takia seurajohdolta varoituksen vakavasta virhearvioinnista koronaviruksen osalta.

Penttilä luottaa siihen, että Tappara yhteisönä selviää viimeaikaisista kolhuista. Seura myös kertoo tiedotteessa tarjoavansa pelaajille jatkossa lisäopastusta ja koulutusta sosiaalisessa mediassa käyttäytymiseen.

– Teemme tämän jatkossa uuden kauden alkaessa koko joukkueen kesken sekä aina uusille kauden aikana joukkueeseen liittyville urheilijoille. Tarvittaessa opastamme pelaajia myös henkilökohtaisesti. Me olisimme voineet tässäkin toimia paremmin – ja jatkossa toimimme, Tapparan tiedotteessa sanotaan.

Lue lisää:

Tapparalta kovat ukaasit Jukka Rautakorvelle vakavan koronavirheen jälkeen: varoitus ja potkut, jos vastaava jatkuu

Tappara sanoutuu irti maalivahtinsa koronavirusta vähättelevistä kommenteista: "Ei edusta seuran mielipidettä"

Juttua päivitetty kello 16.49: Täydennetty tieto kirjallisesta huomautuksesta ja Tapparan tiedotteesta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 17.29: muokattu kappaleet eri järjestykseen.

Suosittelemme sinulle