Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lyhennetty Lost Boys -dokumentti poistettiin Yle Areenasta uuden ikärajaluokituksen takia

Elokuva ehti kerätä Areenassa yli 500 000 katselukertaa kymmenessä päivässä.

Jani suutelee Cindy suutelevat
Lost Boys -dokumentissa seurataan Jani Raappanaa, joka ehti rakastua lomalla kahteen kertaan. Tässä hän suutelee Cindya Thaimaassa. Kuva: Joonas Neuvonen / Helsinki-filmi
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI on luokitellut uudelleen lyhennetyn version Lost Boys -elokuvasta. Aiemmin K16-ikärajaluokituksen saanut elokuva on nyt K-18-luokituksessa, ja tämän takia se poistettiin Yle Areenasta.

KAVI perustelee päätöstään sillä, että huumeidenkäytöstä kertova elokuva on sekä ahdistava että ihannoiva.

– Lost Boys -elokuva otettiin uudelleenluokiteltavaksi, sillä saimme yleisöpalautetta, että elokuvan ikäraja on liian matala, kertoo KAVIn apulaisjohtaja Leo Pekkala.

Elokuva ehti olla Areenassa kymmenen päivää ja se keräsi yli 500 000 katselukertaa.

Syyskuun lopussa 2020 elokuvateatteriensi-iltansa saanut Lost Boys -dokumentti keräsi elokuvateattereissa yli 74 000 katsojaa.

Elokuvan tuotantoyhtiöt tekivät alkuperäisestä elokuvateatterilevityksessä olleesta elokuvasta noin seitsemän minuuttia lyhyemmän version, jotta se voitiin esittää Areenassa. Lyhennetyssä versiossa oli muun muassa vähemmän päihteiden käyttämiseen liittyvää kuvastoa ja dialogia.

Alkuperäinen versio on edelleen saatavilla digitaalisia vuokrauksia ja ostoja tarjoavissa suoratoistopalveluissa sekä DVD- ja Blue-ray-tallenteena.

Lost Boys on vuonna 2010 elokuvateattereissa nähdyn Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan itsenäinen jatko-osa.

Vaikka elokuva on poistunut Areenasta muuttuneen ikärajaluokituksen myötä, ikärajaluokituksen 18 saaneita ohjelmia voidaan esittää Ylen tv-kanavilla myöhäisillassa klo 23 jälkeen. Lost Boys -dokumentin seuraava tv-esitys on Yle TV2 -kanavalla torstaina 1. huhtikuuta klo 23.

26.3. klo 16.13 lisätty tieto dokumentin esittämisestä televisiossa.

Lue myös:

Lost Boys on elokuva juhlien loppumisesta – Reindeerspottingin jatko-osassa Kaukoitä on huumeporukan synkkä tivoli

Katso myös:

Docventures: Lost Boys -leffan esittely

Suosittelemme sinulle