Hyppää sisältöön

Lakiehdotus Sallatunturin kansallispuistoksi sai pääosin myönteistä palautetta – nimeksi ehdotetaan Sallan kansallispuistoa

Useissa palautteissa nousivat esiin metsästys kansallispuistossa, paikallisten asukkaiden ja yksityisten maanomistajien oikeudet sekä poronhoidon edellytysten turvaaminen.

Kansallispuisto tulisi Sallatunturin matkailukeskuksen lähelle. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Lakiluonnos Sallatunturin kansallispuisto on saanut pääosin myönteistä palautetta, kertoo ympäristöministeriö.

Ympäristöministeriö pyysi lausuntoja Sallatunturin kansallispuiston lakiluonnoksesta. Lausuntoja tuli yhteensä 37.

Moni ehdotti nimeksi Sallan kansallispuistoa. Nimen katsotaan soveltuvan paremmin kansainväliseen markkinointiin kuin alun perin ehdotetun Sallatunturin kansallispuiston.

Useissa palautteissa nousivat esiin metsästys kansallispuistossa, paikallisten asukkaiden ja yksityisten maanomistajien oikeudet sekä poronhoidon edellytysten turvaaminen. Lisäksi esitettiin tien rakentamista kansallispuiston alueella kulkevien Aatsinginhaudan ja Latvajärven metsäautoteiden välille.

Ympäristöministeriö jatkaa lain valmistelua ja tavoitteena on antaa lakiesitys eduskunnalle tämän kevään aikana.

Kansallispuisto perustettaisiin Suomen Natura 2000 -verkostoon kuuluvalle Sallatunturin luonnonsuojelualueelle. Sen laajuus olisi noin 9965 hehtaaria. Alue on kokonaan valtion omistuksessa, ja se sijaitsee Sallatunturin matkailukeskuksen läheisyydessä.

Suosittelemme sinulle