Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelta uskomaton työnäyte! Maailmanlistan kärkipäähän kuuluva Zverev taipui suomalaisen käsittelyssä – "Saa olla ylpeä"

Emil Ruusuvuori nappasi komean päänahan Miamissa.

Emil Ruusuvuori on komeassa vireessä. Kuva: Getty Images

Emil Ruusuvuori on ottanut uransa hienoimman voiton tenniksen Miamin ATP Masters -turnauksessa. Ruusuvuori voitti toisella kierroksella maailmanlistan seitsemännen ja turnauksen kolmanneksi sijoitetun Saksan Alexander Zverevin upean esityksen jälkeen luvuin 1–6, 6–3, 6–1. Ruusuvuori etenee näin uransa ensimmäistä kertaa kolmannelle kierrokselle Masters-turnauksessa.

Ottelu kesti kaksi tuntia ja viisi minuuttia. Zverev on kuulunut maailman tenniseliittiin jo vuosia. Hän on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan 3. sijalla. Ruusuvuori on maailmanlistan 83:s.

– Tämä on yksi urani kovimmista voitoista. Siitä, miten pystyin tekemään muutoksia pelin sisällä, saa olla ylpeä. Pysyin mentaalisesti vahvana, Ruusuvuori iloitsi.

Ruusuvuori aloitti ottelun tahmeasti ja Zverev vei ensimmäisen erän selvästi 6–1. Sitten Ruusuvuori sai pelistä kiinni.

Suomalainen oli toisessa erässä selvästi niskan päällä ja onnistui murtamaan Zverevin syötön useita kertoja. Erän lopussa Ruusuvuori näytti saksalaiselle osaamistaan viemällä näyttävän pallorallin. Toinen erä Ruusuvuorelle 6–3.

Kolmannessa erässä Ruusuvuori jatkoi painostamista ja mursi Zverevin toisen syötön. Heti perään Ruusuvuori piti oman syöttönsä helposti.

Ruusuvuori hoiti ottelun lopun tyylikkäästi Miamin auringonpaisteessa ja väsynyt saksalainen taipui erän lukemin 1–6.

– Tänään oli vähän heikompi alku. Tein liikaa virheitä ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä alkoi löytyä parempaa tekemistä ja kolmannessa erässä peli oli jo sitten todella hyvää. Pelini parani koko ajan. Pystyin pitämään kontrollia, enkä tehnyt liikaa virheitä. Oikean balanssin löytyminen oli tärkeää.

Kaverukset vastakkain kolmannella kierroksella

Ruusuvuori kohtaa kolmannella kierroksella Ruotsin Mikael Ymerin, joka on maailmalistalla sijalla 95. Ruotsalainen on Ruusuvuorelle erittäin tuttu pelaaja.

– Olemme hyviä kavereita täällä, mutta viime aikoina emme ole hirveästi pelanneet tai treenanneet yhdessä. Hän näyttää pelaavan todella hyvin. Siitä tulee yksi matsi muiden joukossa. Tässä lajissa se menee niin, että kentällä annetaan kaikki, mitä on ja kentän ulkopuolella jatketaan ihan normaalisti.

Ymer kehui vuolaasti Ruusuvuorta ihmisenä ja pelaajana.

– Tunnen Emilin hyvin. Olemme tunteneet toisemme jo vuosia. Hän on yksi lähimmistä ystävistäni täällä kiertueella. Hän on ollut aina hyvä, mutta nyt hän on ottanut uskomattoman askeleen eteenpäin. Se mitä hän tekee, on vaikuttavaa, Ymer kehui.

– Emil on mukava ja vaatimaton kaveri. Pidän hänen persoonastaan. Suomi saa hänestä pian supertähden.

Miamin turnaus on Grand Slam -turnauksista seuraavaksi arvokkainta ATP 1000 Masters -tasoa. Tänä vuonna supertähdistä poissa ovat Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer.

Ruusuvuorta ja Ymeriä haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori Miamin Masters 1000 -turnauksen toiselle kierrokselle – "Se oli tiukka ottelu"

Emil Ruusuvuori nousi uransa parhaaseen sijoitukseen maailmanlistalla

Suosittelemme sinulle