Hyppää sisältöön

Markku Ritaluoman äiti hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Sunny Car Centeriin liittyvään korvauspäätökseen

Hovioikeus määräsi Sunny Car Centerin toimitusjohtajan äidin maksamaan korvauksia hallivuokrista konkurssipesälle.

Vuonna 2015 konkurssiin asetettu Sunny Car Center työllistää oikeusistuimia edelleen. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Turun hovioikeus antoi tammikuun lopulla päätöksen, jonka mukaan Markku Ritaluoman äiti joutuu palauttamaan konkurssipesälle 172 350 euroa korkoineen. Sunny Car Center maksoi rahat äidille vuokrana jäähalliaitiosta vuosina 2011–2014. Hovioikeus piti tätä ylivelkaisen yhtiön omaisuuden siirtona pois velkojien ulottuvilta.

Hovioikeuden tuomiota edelsi kaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöstä. Ensin äiti tuomittiin yksipuolisella tuomiolla maksamaan korvaus konkurssipesälle. Tämän jälkeen Ritaluoman äiti haki jutun palauttamista oikeuteen ja tällä kertaa oikeus katsoi, että rahoja ei tarvitse palauttaa.

Lopulta Turun hovioikeus kumosi käräjäoikeuden ratkaisun ja rahat pitää palauttaa takaisin konkurssipesään. Tästä päätöksestä Ritaluoman äiti on jättänyt valituslupapyynnön korkeimmalle oikeudelle.

Sunny Car Center -oikeudenkäynnit jatkuvat edelleen

Hallivuokrakiista on yksi pitkästä sarjasta oikeudenkäyntejä, jotka seurasivat, kun Euroopan suurinta autokauppaa Hämeenlinnaan havitellut Sunny Car Center asetettiin konkurssiin.

Korkein oikeus pohtii parhaillaan, antaako se Markku Ritaluomalle valitusluvan Ritaluoman palkkoja ja rahankulutusta koskevaan tuomioon.

Turun hovioikeus antoi toukokuussa päätöksen, jonka mukaan Sunny Car Centerin pääomistajana Markku Ritaluoman on maksettava yhtiön konkurssipesälle kaikkiaan 827 314 euroa, tuntuvine oikeuskäyntikuluineen. Tuomio tuli liikaa maksetuista palkoista ja muusta yhtiön rahojen tuhlaamisesta.

Kesken on myös juttu, joka koskee Hämeenlinnan kaupungin yhtiötä ja toissijaisesti Sunny Car Centerin hallituksen jäseniä. Asiassa on kyse noin 320 000 euron summasta, jonka yhtiö ensin luovutti Sunny Car Centerille, mutta peri sen sitten takaisin.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus päätti viime joulukuussa asian kaupungin yhtiön hyväksi. Näin pesä ei rahoja saa ja joutuu maksamaan myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, mikäli tuomio jää voimaan.

Konkurssipesä on valittanut tästä asiasta Turun hovioikeuteen.

Lue myös: Sunny Car Center – Kuinka aurinkoisesta autokaupasta tuli musta aukko

Suosittelemme sinulle