Hyppää sisältöön

Ohisalo kritisoi THL:ää: Hyvin ristiriitaisia viestejä rokotusjärjestyksestä, asettaa poliitikot vaikeaan tilanteeseen

Ohisalo kaipaa selkeää tietoa esimerkiksi rokotusjärjestyksen muuttamisen vaikuttavuudesta.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kritisoi THL:ää. Kuvassa Ohisalo saapumassa hallituksen neuvotteluihin 23. maaliskuuta 2021. Kuva: Silja Viitala / Yle
Anne Orjala

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo (vihr.) kritisoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) ristiriitaisista julkisuuteen annetuista viesteistä, jotka liittyvät rokotusjärjestyksen muuttamiseen.

Ohisalo sanoo, että vihreät haluaa pohjata päätöksenteon tutkittuun asiantuntijatietoon.

Ohisalolta kysyttiin puolueen ministereiden etätiedotustilaisuudessa näkemystä THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan arvioon Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun).

Tervahauta katsoi, että pahimmille epidemia-alueille pääkaupunkiseudulle ja Turkuun tulee ohjata lisärokotteita samalla, kun osaa riskiryhmäläisistä vielä rokotetaan muualla maassa.

– Nyt on pakko sanoa, että tässä on tullut THL:ltä hyvin ristiriitaisia viestejä viimeisen viikon aikana. Tämä asettaa poliitikot vaikeaan tilanteeseen, Ohisalo sanoo.

Ohisalo katsoo, että näin päättäjät laitetaan tekemään päätöksiä erittäin vaikeista asioista ristiriitaisen tiedon valossa.

Ylen haastattelussa Tervahauta sanoi, että rokotuksia voi painottaa pahimmille tautialueille vasta, kun rokotteita on nykyistä enemmän.

Ohisalo kaipaa selkeää tietoa esimerkiksi rokotusjärjestyksen muuttamisen vaikuttavuudesta.

Ohisalo: Hallituksen neuvotteluihin tarvitaan selkeä näkemys

Hallituksen on määrä käsitellä rokotusjärjestyksen muuttamista keskiviikon neuvotteluissaan.

Ohisalon mukaan on tärkeää, että tällä viikolla hallituksen neuvotteluihin saadaan tuotua asiantuntijaorganisaatioilta selkeä näkemys.

– Toivon, että saamme pian mahdollisimman selkeän kuvan siitä, mitä THL ja KRAR [Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä] ajattelevat ja miltä nämä ajatukset yhdessä näyttävät yhdessä sitten, kun ne tulevat hallituksen pöytään.

Ohisalon mukaan hallitus ei ole vielä käynyt keskustelua ammattiryhmittäisestä rokottamisesta.

* Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 31. maaliskuuta 2021 kello 23 saakka.

Lisää aiheesta:

Ylipainoiset ja opettajat saattavat saada koronarokotteen ennen muita – Asiantuntijat pohtivat rokotusjärjestystä ensi viikolla

Rokoteasiantuntijat A-Talkissa: Astra Zenecan koronarokote on turvallinen – "Nuorten saamat sivuvaikutukset vaativat lisää selvityksiä"

Suosittelemme sinulle