Hyppää sisältöön

Sotkamo-lehti: Tilintarkastus paljasti mahdollisen väärinkäytöksen – poliisi käynnisti Sotkamon kunnassa esitutkinnan

Mahdollinen väärinkäytös paljastui pari kuukautta sitten.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen ei pysty kommentoimaan asiaa tarkasti esitutkinnan ollessa kesken. Kuva viime vuoden syyskuulta, jolloin Kilpeläinen oli Ylen haastattelussa. Kuva: Timo Sihvonen / Yle

Sotkamon kunnassa virisi viime vuoden lopussa epäilys mahdollisesta väärinkäytöksestä. Asiasta kertoi ensimmäisenä (siirryt toiseen palveluun) Sotkamo-lehti.

– Sen perusteella tehtiin tilintarkastajalle pyyntö sisäisen valvonnan tarkastuksesta, kertoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen Ylelle.

Tilintarkastajan raportin pohjalta Sotkamossa tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Poliisi on vahvistanut Sotkamo-lehdelle, että asiasta on meneillään esitutkinta. Esitutkinnan tehtävä on selvittää, onko asiassa syytä epäillä väärinkäytöksiä. Esitutkintaa mahdollisesti seuraavassa syyteharkinnassa syyttäjä päättää, onko asiassa aihetta nostaa rikossyyte vai ei.

Kilpeläinen on vaitonainen asiaan liittyen. Kysyimme tiistai-iltana viestin välityksellä, että onko kyseessä johtavassa asemassa oleva viranhaltija, ja jos ei, ole kuka voisi tehdä vastaavia väärinkäytöksiä.

– Tässä kohtaa asiaa ei voi kommentoida tarkemmin. Onhan se teoriassa mahdollista laidasta laitaan, Kilpeläinen summaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle