Hyppää sisältöön

Lentomäessä loukkaantuneen Tanden vointi paranee – pääsee pois tehohoidosta

Tande kaatui viime viikolla maailmancupin lentomäkikilpailun koekierroksella Planicassa.

Tande
Norjalaiset uskovat, että Tande palaa vielä mäkihypyn pariin. Kuva: Getty Images
STT Urheilu

Viime viikolla loukkaantuneen mäkihyppääjä Daniel-Andre Tanden toipuminen edistyy niin hyvin, että norjalaishyppääjä siirretään sairalaan teho-osastolta kevyempään hoitoon. Tandea hoidetaan Sloveniassa Ljubljanan yliopistosairaalassa.

– Hänet siirretään traumaosastolle, kertoi Norjan hiihtoliiton mäkihyppypomo Clas Brede Bråthen uutistoimisto NTB:lle keskiviikkona.

Tande kaatui viime viikolla maailmancupin lentomäkikilpailun koekierroksella Planicassa. Häneltä murtui onnettomuudessa solisluu ja puhkesi keuhko, mutta hän säästyi pää- ja niskavammoilta.

Maanantaina Tande herätettiin keinotekoisesta koomasta. Hän on pystynyt keskustelemaan lähiomaistensa kanssa, sillä Ljubljanaan ovat matkustaneet hyppääjän äiti ja tyttöystävä. Lähipiirin saavuttua Tanden tueksi mäkihyppypomo Bräthen palasi Norjaan.

– Tanden hoito on parhaissa käsissä, Bråthen korosti.

Myöhemmin tällä viikolla norjalaiset ja slovenialaiset lääkärit sekä vakuutusyhtiö suunnittelevat, miten Tande saataisiin siirrettyä hoitoon kotimaahansa. Bråthenin mukaan olennaista on päättää, milloin potilas on turvallista siirtää, sillä matkustaminen tuo stressiä.

Mäkimaajoukkueen johdon mukaan Tande ei muista onnettomuutta, mutta hänelle on kerrottu, mitä hypyssä tapahtui.

Norjalaiset uskovat, että Tande palaa vielä mäkihypyn pariin. Bråthen muistutti, että Norjan huippu-urheilusta vastaavalla Olympiatoppenilla on valtava kokemus loukkaantuneiden urheilijoiden kuntouttamisessa.

Tande luisuu alas lentomäkeä.

Lue myös:

NRK: Koomasta herätetty norjalaishyppääjä Tande pystyy jo juttelemaan perheensä kanssa

Rajusti kaatuneen mäkihyppääjän tilanteeseen päivitys – "Reagoinut puheeseen"

Tuuli puhalsi mäkihypyn maailmancupin joukkuekilpailun sunnuntaille

NRK: Rajusti lentomäessä kaatunut Tande aiotaan herättää koomasta lähiaikoina

Suosittelemme sinulle