Hyppää sisältöön

Harvinaisen tapauksen tuomio ei muuttunut hovioikeudessa – uhrin sisko loukkasi sarjahukuttajan kunniaa, mutta hän ei saa rangaistusta

Itä-Suomen hovioikeus piti Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden elokuussa antaman tuomion voimassa.

Pekka Seppänen kuvattuna vuonna 2018 Itä-Suomen hovioikeuden istunnossa.
Susanna Vilpponen

Sarjahukuttaja Pekka Seppäsen uhrin siskon kunnianloukkaustuomio pysyy voimassa. Itä-Suomen hovioikeus piti Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden elokuussa antaman tuomion voimassa. Tuomiossa nainen jätettiin kuitenkin ilman rangaistusta.

Kyse on tapauksesta, joka sai alkunsa vuonna 2010. Pekka Seppäsen seurassa ollut mies kuoli hukkumalla Polvijärven Viinijärvellä. Seppäsen kertoman mukaan mies oli nukkunut kesämökin rannassa olleessa avoveneessä. Aamulla hän löytyi hukkuneena rantavedestä.

Uhrin omaiset olivat varmoja, että Pekka Seppänen on syyllinen kuolemaan. Uhrin sisko kirjoitti nettiin Suomi24-palstalle tekstin, jossa syytti Seppästä veljensä kuolemasta. Sisko ihmetteli, miksi viranomaiset eivät puutu asiaan ja oli käyttänyt haukkumasanoja Seppäsestä.

Seppänen teki kirjoituksesta rikosilmoituksen. Vuonna 2011 uhrin sisko sai tuomion törkeästä kunnianloukkauksesta, koska veljen kuolema oli todettu tapaturmaksi. Nainen tuomittiin maksamaan Seppäselle korvauksia 1 800 euroa.

Vuosien kuluttua kuitenkin selvisi, että Seppänen olikin syyllinen naisen veljen tappoon.

Seppäsen tuomion tultua uhrin sisko teki saamastaan törkeästä kunnianloukkauksesta purkuhakemuksen korkeimpaan oikeuteen. Korkein oikeus purki siskon saaman tuomion lainvoimaisuuden ja palautti asian takaisin käräjille. Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen, mutta hovioikeuden päätöksen mukaan käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Lue lisää:

Oikeus: uhrin sisko loukkasi sarjahukuttajan kunniaa, mutta hän ei saa rangaistusta – harvinaisessa tapauksessa annettiin tuomio

Sarjahukuttajan uhrin sisko toistamiseen oikeudessa tappajan kunnianloukkauksesta – aiempi tuomio purettiin, koska syytös paljastui todeksi

Sarjahukuttajan mielentilatutkimus julki: Pekka Seppänen oli syyntakeinen ja on erittäin vaarallinen

Suosittelemme sinulle