Hyppää sisältöön

Verkko-opintojen suosio ampaisi ylös koronakevään yhteishaussa, Jyväskylän ammattikorkeakoulu kolmanneksi suosituin

Hakukohteista kaikkein suosituimmat olivat sellaisia, jotka suoritetaan pitkälti verkossa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampusrakennus. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kevään toisen yhteishaku päättyi eilen keskiviikkona, ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu oli Suomen ammattikorkeakouluista kolmanneksi suosituin hakukohde.

Korona-ajan vaikutus näkyy yhteishaun tuloksissa siten, että verkko-opinnot kasvattivat voimakkaasti suosiotaan. Hakijoista melkein puolet haki niin sanottuihin monimuoto-opintoihin, jotka suoritetaan pääosin verkossa, kun normaalisti päiväopinnot ovat paljon suositumpia.

Yksittäisistä hakukohteista kaikkein suosituimmat olivat monimuotototeutuksia. Liiketalouden monimuoto-opinnot houkuttivat liki 12-kertaisesti ensisijaisia hakijoita aloituspaikkoihin nähden, ja toimintaterapeutin monimuoto-opinnot kiinnostivat ensisijaisia hakijoita yli kymmenkertaisesti aloituspaikkoihin nähden.

Vetovoimaltaan kolmanneksi suosituin oli tieto- ja viestintätekniikan insinööriopintojen monimuotototeutus, joka houkutti ensisijaisia hakijoita 8,5-kertaisesti aloituspaikkoihin nähden.

Päiväopinnoissa selvästi eniten kiinnosti fysioterapeutin tutkinto-ohjelma, johon ensisijaisia hakijoita oli hieman yli kahdeksankertaisesti aloituspaikkoihin nähden.

Suosiossa toisella sijalla päiväopinnoissa olivat rinta rinnan sairaanhoitajan ja toimintaterapeutin tutkinto-ohjelmat, joissa molemmissa oli viisi ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Suosittelemme sinulle