Hyppää sisältöön

Pyöräilijä kuoli työmatkalla viime kesänä: Päälle ajaneelle nuorelle syytetylle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta

Tapaus sai viime syksynä paljon julkisuutta, sillä epäilty pakeni Valkeakoskella paikalta. 

Onnettomuus tapahtui Valkeakosken keskustan tuntumassa viime syyskuussa. Arkistokuva viime syyskuulta. Kuva: Antti Eintola / Yle

Pyöräilijä kuoli työmatkalla viime syyskuussa Valkeakoskella. Hänen ylitseen ajaneelle miehelle vaaditaan nyt Pirkanmaan käräjäoikeudessa ehdotonta vankeustuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syytetystä on tilattu iän takia nuoren seuraamusselvitys.

Polkupyöräilijä sai surmansa Apiankadun ja Urheilukadun risteyksessä tapahtuneessa törmäyksessä Valkeakoskella viime syksynä.

Tapaus sai paljon julkisuutta, sillä epäilty pakeni paikalta.

Syytetylle luettiin syytteet myös huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ajo-oikeudetta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Polkupyöräilijä oli aamuyöllä työmatkalla. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aku Virjola piti tapausta traagisena.

– Uhri olisi voinut olla kuka tahansa pyörällä töihin kulkijoista.

Myöntää suurimman osan

Syytetty myöntää ajaneensa ylinopeutta ja törmänneensä pyöräilijään. Hän oli ohittanut ennen törmäystä edellä ajaneen ajoneuvon. Syyttäjän mukaan syytetty oli ajanut 200 kilometriä tunnissa alueella, jolla oli 50 kilometrin nopeusrajoitus.

Isänsä autolla liikkeellä ollut syytetty oli juonut alkoholia ja käyttänyt lääkkeitä. Lisäksi häntä syytetään kannabiksen käytöstä.

Törmäyksen jälkeen syytetty myöntää ajautuneensa vastaantulevien kaistalle, palanneensa omalle kaistalleen keskikorokkeen ylittämällä ja ajaneensa päin punaista liikennevaloa.

Kuljettaja ei ollut autossa yksin, vaan siellä oli yksi matkustaja.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tuomion myöhemmin.

Lue lisää:

Kuolonkolarista epäilty ei ollut autossa yksin Valkeakoskella – poliisi: "Uhri olisi voinut olla kuka tahansa pyörällä töihin kulkijoista"

Pyöräilijä kuoli Valkeakoskella – poliisi otti kiinni paikalta paenneen autoilijan ja epäilee tätä rattijuopumuksesta

Pyöräilijä kuoli risteyskolarissa Valkeakoskella – auton kuljettaja pakeni paikalta

Suosittelemme sinulle