Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Iiläinen valokuvaaja Antti J. Leinonen palkittiin vuoden kuvajournalistina – Tuomariston mukaan koskettavasti läsnä ajankohtaisissa ilmiöissä

Aiemmin Vuoden Lehtikuva-palkintona tunnetussa kilpailussa Leinonen palkittiin myös Vuoden Henkilökuva 2020- sarjassa.

Iiläinen Antti J. Leinonen palkittiin vuoden kuvajournalistina.
Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Iiläinen valokuvaaja Antti J. Leinonen on voittanut arvostetun Vuoden Kuvajournalismi -palkinnon 2020.

Leinonen työllistää itsensä freelancerina erilaisissa kuvatuotannoissa. Hän on toiminut alalla vuodesta 2002, kun hän aloitti työharjoittelun Yle Oulun toimituksessa. Leinonen on otettu palkinnosta.

– Tuntuuhan se hyvältä kun saa kunniaa. Nuorempana haaveilin työpaikasta sanomalehtitoimituksessa tai tuotantoyhtiössä. Freelancerina sitten tajusin, että tämä on sitä, mitä minä haluan tehdä, kertoo Leinonen.

Oululaissyntyinen valokuvaaja aloitti työuransa sitten televisiossa tv-kuvaajana, mutta on nykyään pääasiassa valokuvaaja. Palkintotuomariston mielestä Leinonen on kuvasarjallaan vahvasti ja koskettavasti läsnä ajankohtaisissa ilmiöissä. Kuvissa ihmisten elinympäristö on vahvasti esillä.

– Viisi vuotta sitten syttyi lamppu päässäni, että dokumentaarinen valokuva ja kuvajournalismi sekä taiteeseen kallellaan oleva kuvajournalismi on se juttuni, Leinonen kertoo.

Leinonen on onnellisessa tilanteessa freelancerina, että töitä on riittänyt. Lempiprojekti USA:ssa tosin jäi kesken koronan takia.

– Olen kulkenut Yhdysvalloissa Michiganin osavaltiossa kuvaamassa suomalaissiirtolaisten jälkeläisiä, sitä elämää ja suomalaisuuden sinne jättämiä merkkejä. Työ jatkuu kunhan koronatilanne helpottaa. Voittaneessa kuvasarjassa on pari kuvaa tuossa sieltä, kertoo Leinonen.

Antti J. Leinonen voitti vuoden Kuvajournalisti 2020 -palkinnon lisäksi vuoden henkilökuva -sarjan. Palkintojen arvo on yhteensä 3000 euroa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme