Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kanavaviranomainen: Suezin kanavan laivasuma on purkautunut

Sulku keräsi enimmillään yli 400 alusta Välimeren ja Punaisenmeren päätyihin.

Konttialus kanavassa
Ever Given -konttialus saatiin maanantaina jälleen liikkumaan Suezin kanavassa Egyptissä. Kuva: Khaled Elfiqi / EPA
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Suezin kanavan laivasuma on purkautunut, kertoo kanavaa hallinnoivan viranomaistahon johtaja Osama Rabie tiedotteessaan. Jonossa oli enimmillään yli 400 alusta sen jälkeen, kun 400-metrinen Ever Given -konttialus oli juuttunut kanavan tukkeeksi poikittain.

Konttialus saatiin irrotettua pohjasta maanantaina, minkä jälkeen tukos alkoi purkautua. Alus ehti olla lähes viikon poikittain jumissa Suezin kanavassa ja esti liikenteen kumpaankin suuntaan. Sulku keräsi yli 400 alusta Välimeren ja Punaisenmeren päätyihin.

Konttialuksen irrottamisessa tarvittiin toistakymmentä hinaajaa. Hiekkaa ruopattiin kanavan pohjasta noin 30 000 kuutiometrin verran.

Suezin kanavan läpi kulkee yli kymmenen prosenttia maailman merirahdista, joten kanavan tukossa oleminen aiheutti merkittävää haittaa maailmankauppaan. Vaihtoehtoinen reitti Afrikan ympäri, jonka jotkut laivat jo valitsivat, on jopa kaksi viikkoa pidempi kuin Suezin kautta oikaiseminen. Tukos viivytti joka päivä lähes 10 miljardin dollarin arvosta rahtia.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi on luvannut kanavaan investointeja, jotka estävät tilanteen toistumisen. Kanavaviranomaisen mukaan ostoslistalla on esimerkiksi uusia hinaajia ja ruoppaajia.

Sekä presidentti että satamaviranomaiset ovat kuitenkin sulkeneet pois kanavan leventämisen sen eteläosasta, johon konttialus jumiutui.

Egypti levensi kanavan pohjoisosaa vuosina 2014–15. Projektille tuli hintaa miljarditolkulla, mutta Egyptin kanavasta saamat tulot eivät juuri kasvaneet.

Kuuntele myös Takaisin Pasilaan -podcast: Suezin kanavan tukos voi tuntua vielä kuukausienkin päästä myös Suomessa.

Miksi yhden aluksen epäonni saa koko maailmantalouden sekaisin ja aiheuttaa Suomen valtionbudjetin kokoisen laskun? Kerromme tässä jaksossa kaiken, mitä Suezin tukoksesta pitää tietää. Toivon ja Samin vieraana on merenkulun koulutus-, kehitys- ja tutkimuskeskus Aboa Maren kurssijohtaja Magnus Winberg.

Lisää aiheesta:

Suezin kanavaan jumiin jäänyt laiva kiristää vielä pitkään sinun hermojasi ja lompakkoasi – katso lista tuotteista, jotka jäävät saamatta

Suezin kanavassa jumittaneen konttialuksen onnettomuuden syynä saattoi olla "penkkailmiö"

Suezin kanavayhtiö: Kanavan tukkinut laiva on saatu irti, laivaliikenne kulkee taas kanavassa

Suezin kanavalla on laivajonossa ainakin 20 karjaa kuljettavaa alusta

Suosittelemme