Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Vancouverin koronakurimus paisuu, yli puolet joukkueesta saanut tartunnan

Vancouverin Canucksilta on siirretty toistaiseksi neljä ottelua.

Vancouver Canucksin halli
Kuva: Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

NHL-jääkiekkoseura Vancouver Canucksin koronatilanne pahenee, sillä yli puolet pelaajista ja valmennusjohdosta on saanut koronatartunnan. Joukkueesta tartunnan on saanut yli 20 ihmistä, ja lisäksi tartuntoja on joukkueen jäsenten perheissä.

NHL:n mukaan sunnuntaina koronaprotokollalistalle lisättiin pelaajista hyökkääjä Marc Michaelis ja puolustaja Jalen Chatfield. Aiemmin listalla oli 14 pelaajaa. Listalle voi joutua esimerkiksi todetun koronatartunnan, -altistumisen, -oireiden tai -karanteenin takia. NHL ei tarkenna, mistä syystä kukin pelaaja listalle on joutunut.

Kanadalaisen TSN:n mukaan pelaajien oireina on ollut kuivumista, kramppeja ja pahoinvointia.

– Pelaajat, valmentajat ja heidän lähipiirinsä ovat kiitollisia saamastaan tuesta. Me kaikki toivomme tervehtyvämme mahdollisimman nopeasti, seura tiedotti sunnuntaina.

Canucksilta on siirretty neljä ottelua, ja joukkueen on määrä palata NHL-peleihin torstaina, mutta se vaikuttaa epätodennäköiseltä. Vancouverin koronarypäs on toistaiseksi pahin tällä NHL-kaudella.

Kanadassa Vancouverin alueella tartuntoja aiheuttaa etenkin Brasiliaakin vaivannut virusmuunnos. Hiljattain suljettiin runsaan sadan kilometrin päässä Vancouverista sijaitseva Whistlerin hiihtokeskus, jossa kilpailtiin vuonna 2010 Vancouverin olympialaisten hiihtolajit.

Canucksin miehistöön kuuluu suomalaispuolustaja Olli Juolevi, mutta hän ei ole pelannut NHL-joukkueessa 23. helmikuuta jälkeen.

Lue myös:

Vancouverin koronakurimus syvenee, nyt jo 14 pelaajaa sivussa

Suosittelemme