Hyppää sisältöön

Classicin Johansson murjoi Oilersin loppuotteluavauksessa – "Kaukalossa isät vastaan pojat"

Viidettä peräkkäistä salibandyn miesten Suomen mestaruuttaan jahtaava Classic aloitti F-liigan loppuottelusarjan täystyrmäyksellä, kun tamperelaisjoukkue kukisti Oilersin maalein 9-1.

Classicin Ville Lastikka (vas.), Eemeli Salin ja Sami Johansson juhlivat Salinin 3-0-maalia
Classicin Ville Lastikka (vas.), Eemeli Salin ja Sami Johansson juhlivat Salinin 3-0-maalia Kuva: Lehtikuva
Timo Uusitalo,
Yle–STT

Classicille voitto oli jo 16. peräkkäinen voitto Oilersista.

Sami Johansson kuritti espoolaisvieraita kolmella täysosumalla ja rohmusi lisäksi kolme syöttöpistettä. Justus Kainulaisen toisessa erässä tekemä 1–3-kavennus nosti hetkeksi Oilersin toiveita, mutta Johanssonin ja Mikko Leikkasen (2+0) pikamaalit ratkaisivat pelin.

– Fiksua peliä meiltä, hyvää puolustuspeliä ja hyvällä prosentilla palloja maaliin, Classicin puolustaja Janne Lamminen summasi ottelun.

Lamminen myönis, että mestari on ollut vasta viime peleissä pakon edessä parhaimmillaan.

– Sitä itsekin on naureskeltu, että pitääkö silloin vasta alkaa aina pelata kun on tosi kyseessä. Kivampihan se on niin kuin tänään, kun nautitaan pelaamisesta hymy huulessa.

Oilersin valmentaja Heikki Luukkosen ilme oli kameran edessä selvästi vakavampi.

– Ei jäänyt paremmuudesta epäselvyyttä, kaukalossa olivat isät vastaan pojat ja me vasta opeteltiin finaalin tavoille. Pallollinen peli oli heikkoa, ja Classic taisi tehdä melkein kaikki ensimmäisen ja toisen erän maalinsa kaksi – kolme sekuntia sen jälkeenkun pallo oli ollut meillä.

– Puolustusvalmius oli sellainen, että kaverin supervaaralliset vastahyökkäykset jäivät puolustamatta. Kaikesta huolimatta meidän mestaruutemme ja unelma on edelleen neljän voiton päässä, Luukkonen totesi.

Loppuottelusarja jatkuu torstaina Espoossa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Suosittelemme sinulle