Hyppää sisältöön

Marja Sannikka: Syrjintä on aina syrjintää

Onko tasa-arvotyössä otettu askel taaksepäin, vaikka tarkoitus on ollut ehkäistä syrjintää, pohtii Marja Sannikka videoblogissaan.

Positiivinen syrjintä on syrjintää
Positiivinen syrjintä on syrjintää

Olemme ihmiskuntana taistelleet jo pitkään sen puolesta, ettei ihmisiä arvioitaisi heidän ulkoisten ominaisuuksiensa tai taustojensa perusteella. Nykyisin kuitenkin lokeroimme yksilöitä juuri näin.

Yksi esimerkki on niin sanottu positiivinen erityiskohtelu eli joidenkin hakijoiden suosiminen työnhaussa (siirryt toiseen palveluun) tai opinnoissa heidän taustansa tai jopa ihonvärinsä (siirryt toiseen palveluun) takia.

Myös taistelu sukupuolten välisestä tasa-arvosta näyttää välillä jopa koomisen ristiriitaiselta. Samalla kun sukupuolella ei pitäisi olla mitään merkitystä esimerkiksi politiikassa, juuri se nostetaan esiin.

Katso videolta lisää esimerkkejä positiivisesta erityiskohtelusta ja tule kertomaan, miten tasa-arvoa voisi sinun mielestäsi edistää syrjimättä ketään?

Olen mukana keskustelussa kello 21:een saakka.

Kirjoittaja on politiikasta ja yhteiskunnasta kiinnostunut toimittaja, jonka mielestä totuutta täytyy katsoa silmiin, jotta maailmaa voi muuttaa paremmaksi.

Lisää aiheesta Marja Sannikka -ohjelmassa TV1:llä perjantaina 9.4.2021 klo 20. Vieraana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Suosittelemme sinulle