Hyppää sisältöön

Päihtyneille palvelupiste Porin keskustaan – sinne on lupa mennä juuri sellaisena kuin on

Liisankadulla sijaitseva Palvelupiste Lissu tarjoaa kohtaamisia sellaisena kuin on. Siellä asiakaskuntaa voidaan opastaa myös muiden palvelujen piiriin.

Porin Sininauhan uuteen palvelupiste Lissuun saa mennä myös päihtyneenä. Kuvituskuva. Kuva: Linus Hoffman / Yle
Tapio Termonen

Porin Sininauha on avannut uuden palvelupisteen päihtyneille.

Tänään avattu palvelupiste sijaitsee kaupungin keskustassa osoitteessa Liisankatu 10. Palvelupiste on auki muutaman tunnin päivässä ja sinne saa mennä myös päihtyneenä.

Kokeilulla halutaan tarjota päihteidenkäyttäjille paikka, jossa he voivat luvallisesti olla. Asiakaskunta voi saada sieltä myös opastusta muiden palvelujen piiriin.

– Meillä on viikko-ohjelma ja täällä käyvät muun muassa asumisneuvoja ja seurakunnan työntekijöitä, kertoo palvelupiste Lissun vastaava hanketyöntekijä Iida Koskinen.

Koskisen mukaan palvelupiste Lissussa voidaan auttaa päihteiden käyttäjiä myös erilaisissa etuusasioissa ja esimerkiksi asunnon hankintaan liittyvissä asioissa.

Tiloissa voi myös pestä pyykkiä tai käydä vain kahvilla. Keskeisin ajatus on kuitenkin se, että Lissuun on lupa mennä juuri sellaisena kuin on.

Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ja se toteutetaan yhteistyössä Tampereen korkeakoulusäätiön kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat myös Helsingin ja Tampereen yliopistot sekä diakonia-ammattikorkeakoulu.

– Toiminnasta tehdään myös tutkimustyötä ja tuloksista saadaan suosituksia ministeriöön ja lainsäätäjille, Koskinen sanoo.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue aiheesta aiemmin:

Päihtyneille avataan palvelupiste Porin keskustaan: "Tällä hetkellä päihteidenkäyttäjillä ei ole päivisin luvallista oleskelupaikkaa"

Suosittelemme sinulle