Hyppää sisältöön

Pääsiäistä vietettiin hiihtokeskuskunnissa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla – Sotkamossa ja Puolangalla väkeä enemmän kuin ennen koronaa

Kainuussa hiihtokeskusten lähellä väkimäärät tuplaantuivat.

Kuusamossa pääsiäisen aikaan oli keskimäärin 33 000 ihmistä. Kuva on Rukalta vuodelta 2020 ennen kuin hiihtokeskukset menivät kiinni. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Kainuun hiihtokeskuskunnissa oli lomalaisia pääsiäisenä jopa enemmän kuin ennen korona-aikaa. Telian matkapuhelinverkon tiedoista laadittujen tilastojen perusteella esimerkiksi Sotkamossa oli neljänä pääsiäisenajan päivänä ihmisiä keskimäärin 19 839 päivää kohden, kun viikkoa aiemmin ihmisiä oli 17 915 Sotkamossa.

Hyrynsalmella ihmisiä oli 5 943 pääsiäisen aikaan ja Puolangalla 6 619.

Sotkamossa asuu vakituisesti noin 10 000 ihmistä, Hyrynsalmella noin 2 200 ja Puolangalla noin 2 500.

Telian väkimäärätilaston mukaan lomailijoiden määrä verrattuna viime vuoteen on luonnollisesti kasvanut, sitä edelliseen pääsiäiseen verrattuna kasvua on Sotkamossa ja Puolangalla.

Vuonna 2019 pääsiäisenä Sotkamossa oli keskimäärin 18 991 ihmistä, Puolangalla 6 292 ja Hyrynsalmella 5 447.

Myös Kuusamon väkimäärä tuplaantui

Pääsiäinen veti matkailijoita myös Pohjois-Pohjanmaalle. Rukan ja Syötteen seudulle väkeä kertyi lähes korona-aikaa edeltävään malliin. Telian matkapuhelintilastojen mukaan Kuusamossa oli tai vietti aikaa tänä pääsiäisenä keskimäärin yli 33 000 ihmistä päivässä, mikä on pari tuhatta vähemmän kun kaksi vuotta sitten.

Kuusamossa on noin 15 000 asukasta. Pudasjärvellä asukkaita on alle 8 000, mutta Telian kokoamaan tilastoon kirjautui pääsiäisenä alueelta yli 19 000 päivittäistä oleskelua tai käyntiä. Vuoden 2019 pääsiäisen luvuista jäätiin noin 1 000 ihmistä.

Vaikka kyseessä on yhden operaattorin tilastot, ne on laajennettu kattamaan koko väestöä markkinaosuus- ja väestötilastotietoja hyödyntämällä. Tilastoista ei voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä tai ryhmiä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle