Hyppää sisältöön

Helsingin koronatilanne on helpottanut, Kalliossa ja Vuosaaressa tartuntamäärät ovat puolittuneet – katso, missä tartuntoja on nyt eniten

Helsingin koronatilanne on suurimmassa osassa kaupunkia helpottanut, mutta kartta on edelleen pahasti punaisella etenkin Itäkeskuksen nurkilla.

Koronavirustartunnat Helsingissä.
Kuva: Petteri Juuti / Yle
Petteri Juuti

Helsingin koronatilanne näyttäisi helpottaneen melkein kaikilla Helsingin postinumeroalueilla. Muutos käy ilmi tänään julkaistuista tiedoista, jotka käsittävä kahden edellisen viikon aikana raportoidut tartunnat.

Ilmaantuvuusluku on valtaosassa kaupunkia alle 500. Näillä alueilla on siis todettu alle 500 koronavirustartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 vuorokauden aikana.

Voit tarkastella alueellisia tietoja allaolevasta kartasta. Kun osoitat aluetta, näet sen ilmaantuvuusluvun ja todettujen tapausten lukumäärän.

Helsinginniemen eteläkärjessä suurin pudotus, mutta Itäkeskuksen tuntumassa tilanne pysynyt yhtä pahana

Merkittävimmät muutokset ovat tapahtuneet Helsinginniemen eteläkärjessä, missä tapausten määrä on tippunut suurinpiirtein neljäsosaan.

Kallion ympäristössä tapausten määrä on karkeasti ottaen puolittunut.

Suurimmat ongelmat ovat Itäkeskuksen ympäristössä. Siellä tilanne on edelleen likipitäen yhtä paha kuin kaksi viikkoa sitten.

Itäkeskus-Marjaniemi -postinumeroalueella ilmaantuvuusluku on jopa kasvanut 670:stä (44 tapausta) 840:een (55 tapausta). Toisaalta Puotilassa ilmaantuvuusluku liki puolittui 660:een, kun tapausmäärä tippui 60:stä 37:ään.

Muuten itäisen Helsingin tilanne on suurimmaksi osaksi parantunut.

Etelä-Vuosaaren postinumeroalueella todettiin viimeisten kahden viikon aikana 112 koronatartuntaa, ja alueen ilmaantuvuusluku on nyt vajaat 500. Maaliskuun puolessavälissä tartuntoja oli 217 ja ilmaantuvuusluku 940.

Selkeää parantumista on havaittavissa myös postinumeroalueilla Jakomäki - Alppikylä, Malmi, Kontula - Vesala ja Mellunmäki. Maaliskuun puolessavälissä alueiden ilmaantuvuusluvut olivat 710 – 900, nyt ne ovat 270 – 520.

Maaliskuun puolenvälin tietoja voit tarkastella tarkemmin tästä kartasta.

Tilanne edelleen huomattavasti pahempi kuin vuoden alussa

Vaikka värit kartalla ovat hieman haalistuneet, tilanne on edelleen vaikea. Vielä vuoden alussa ilmaantuvuusluku oli suurimmassa osassa kaupunkia alle kahdensadan ja kartta tyystin erinäköinen kuin nyt.

Koronatilanteen kehitystä vuoden alusta lukien voit tarkastella allaolevasta kartasta.

Suosittelemme sinulle