Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Joensuun kaupunginteatterin syksyssä nähdään muun muassa Shakespearea ja uusi lastennäytelmä

Kesäyön unelma ja Pim Pam pallomaakailuseik ovat kaupunginteatterin omaa tuotantoa, jonka lisäksi nähdään vierailuesityksiä.

nainen on miehen syleilyssä, miehellä on kukka suussa ja seppele päässä
William Shakespearen klassikkonäytelmää mukaileva Kesäyön unelma on ensi-illassa 30. lokakuuta. Kuva: Joensuun kaupunginteatteri / Miska Korpelainen
Annika Lius
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuun kaupunginteatterin tulevan syksyn ohjelmisto tuo lavalle uutta ja vanhaa. Syksyn uutuuksia ovat suuren näyttämön Kesäyön unelma ja pienen näyttämön Pim Pam pallomaakailuseik.

Piia Peltolan ohjaama Kesäyön unelma on komediallinen satufantasia, jonka tarina sijoittuu 2020-luvun Ateenaan. Alkuperäisteos on William Shakespearen A Midsummer Night’s Dream. Ensi-illassa 30. lokakuuta teatteri järjestää keskustelutilaisuuden, jossa Piia Peltolaa haastattelee Timo Ventola. Joensuun kaupunginteatteri on esityksellä mukana Taidetestaajat-hankkeessa, teatterin tiedotteessa kerrotaan.

Peltolan toinen ohjaus on lastennäytelmä Pim Pam pallomaakailuseik on teatterillinen kertomus, joka antaa lapsille tilaisuuden nauttia erilaisten äänteiden mieleen tuomista väreistä, mauista ja rytmittelystä. Ensi-iltaa vietetään pienellä näyttämöllä 18. syyskuuta.

Lisäksi syksyllä esitetään kaksi ohjelmistoon palaavaa tuotantoa. 9 hyvää syytä elää jatkaa ohjelmistossa syyskuusta alkaen. Viime syksynä nähty Korot kattoon eli valmennusta ja viettelyksiä siirtyy marraskuussa suurelle näyttämölle.

Omien tuotantojen lisäksi kaupunginteatterin ohjelmistossa nähdään joulukuussa vierailuesitys Punainen viiva sekä marraskuussa Yksin sateessa -nykytanssifestivaali ja lastenteatteritapahtuma Valon järjestämä Lapsen oikeuksien juhla.

Suosittelemme sinulle