Hyppää sisältöön

1 350 lappeenrantalaista äänesti – maastopyöräilyreitti ja uimarantojen siisteyden parantaminen saivat eniten kannatusta

Osallistuvan budjetoinnin määräraha jaetaan tasan neljän eniten ääniä saaneen kohteen kesken.

Kuva: Lappeenrannan kaupunki
Ulla Ylönen

Lappeenrantalaiset haluavat maastopyöräilyreitin ja parantaa uimarantojen siisteyttä.

Kaupunkilaisten näkemykset selviävät Lappeenrannan osallistuvan budjetoinnin äänestyksen tuloksista.

Asukkaat saivat ensimmäistä kertaa valita, mitä käytettävissä olevalla 20 000 eurolla tehtäisiin. Määräraha on lohkaistu Green Leaf -voittovuoden erillisbudjetista.

Tarjolla olleista 11 vaihtoehdosta eniten ääniä saivat maastopyöräilyreitti, uimarantojen roskaamisen vähentäminen, pyöräparkkien valvontakamerat sekä leikkipaikkojen kehittäminen. Niistä jokaiseen käytetään 5 000 euroa.

Sunnuntaina päättyneessä äänestyksessä annettiin yhteensä 1 350 ääntä, mikä yllätti äänestyksen järjestäjät iloisesti.

Rahoitus saadaan Green Leaf -budjetista

Eniten ääniä saaneiden kohteiden toteutus käynnistyy tarkempien suunnitelmien laatimisella. Ne toteutetaan määrärahalla, joka on lohkaistu Green Leaf -voittovuoden erillisbudjetista.

Pyöräpysäköinnin turvallisuuskatsaus tehdään keskusta-alueella kesän aikana. Samalla tarkastetaan, että kaikki nykyiset kamerat on suunnattu hyvin. Määrärahalla asennetaan 1–2 lisäkameraa sekä kameravalvontakylttejä.

Leikkipaikkojen kehittämisestä on piakkoin lähdössä laaja kuntalaiskysely. Sen yhteydessä asukkailta kerätään toiveita myös tämän kehityskohteen tarkemmasta sijainnista.

Maastopyöräilyreitin pilotoinnissa kartoitetaan aluksi tähän mennessä tehdyt suunnitelmat ja huomioidaan myös aktiiviharrastajien kokemukset ja toiveet.

Uimarannoilla testataan kesällä, mikä keino vähentäisi hanhien jätöksiä parhaiten. Kaupunki valitsee pilotointiin soveltuvan uimarannan ja testaa siellä eri torjuntatoimenpiteitä.

Suosittelemme sinulle