Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Viranomaiset vahvistavat, että raju ylinopeus oli pääsyy Tiger Woodsin turmaan – golftähti kaahasi jopa 140 km/h

Viranomaisten mukaan mikään ei viittaa siihen, että Woodsin ajokyky olisi ollut heikentynyt esimerkiksi päihteiden tai kännykän käytön takia.

Tiger Woods
Tiger Woods kärsi auto-onnettomuudessa vakavia vammoja erityisesti oikeaan jalkaansa. Arkistokuva. Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Golftähti Tiger Woods ajoi roimaa ylinopeutta ennen vakavan loukkaantumisen aiheuttanutta auto-onnettomuuttaan, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset. Woods, 45, ajoi helmikuun 23. päivä rajusti ulos tieltä Los Angelesin lähellä. Häntä hoidettiin sairaalassa noin kolme viikkoa.

Los Angelesin sheriffin Alex Villanuevan mukaan Woods ajoi noin 135–140 kilometrin tuntivauhtia alamäkipätkällä, jolla nopeusrajoitus oli noin 72 km/h. Villanuevan mukaan onnettomuus johtui yksinomaan ylinopeudesta ja siitä, että Woods menetti autonsa hallinnan.

Sheriffi James Powers totesi uutistoimisto AP:n mukaan, että todisteet osoittavat, että Woods ei jarruttanut, vaan painoi epähuomiossa kaasua.

Tutkijat eivät hakeneet lupaa tutkia Woodsin verinäytettä huumausaine- tai alkoholijäämien varalta. Myöskään Woodsin matkapuhelinta ei ole tutkittu. Viranomaisten mukaan mikään ei viittaa siihen, että Woods olisi ollut päihteiden vaikutuksen alaisena tai että hänen keskittymisensä olisi herpaantunut esimerkiksi kännykän käytön vuoksi.

Onnettomuuden aikoihin Woods oli toipumassa uransa viidennestä selkäleikkauksesta. 15-kertaisen major-voittajan paluu kilpakentille on vielä epävarmaa.

Lue myös:

Tiger Woodsin onnettomuus varjostaa golfin arvokilpailua – "Tästä voi tulla kaikkien aikojen vaikein Masters"

Poliisi on saanut Tiger Woodsin auto-onnettomuuden syyn selville, muttei paljasta tietojaan ilman golftähden suostumusta

Tiger Woods pääsi pois sairaalasta: "Jatkan toipumista"

Suosittelemme