Hyppää sisältöön

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen eroaa tehtävästään – johti orkesteria 21 vuotta

Toimitusjohtajan tehtävä tulee hakuun ensi viikolla.

Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen
Riikka Luostarinen jättää tehtävänsä syyskauden alussa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Mirjam Tahkokorpi

Kymi Sinfoniettan pitkäaikainen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen eroaa tehtävästään.

Luostarinen lopettaa työnsä orkesteriyhtiössä syyskauden 2021 alussa. Aiemmin muusikkona toiminut Luostarinen aikoo palata juurilleen vapaaksi taiteilijaksi.

– Suuntaudun hetkeksi puhetaiteen, runouden, musiikkipuheen ja juontamisen alueelle, jossa haluan syventää omaa osaamistani ja tekemistäni, Riikka Luostarinen kertoo tiedotteessa.

Hän kertoo jättävänsä tehtävän kiitollisin ja haikein mielin.

Riikka Luostarinen on työskennellyt Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajana yhtäjaksoisesti 21 vuotta. Hän on suomalaisten orkesterien pitkäaikaisin toimessa ollut intendentti.

Kymenlaakson orkesterin hallituksen puheenjohtaja Juha Tilli sanoo, että tehtävän jättäminen oli Luostarisen henkilökohtainen päätös.

– Tulihan se tavallaan yllätyksenä, mutta tietysti jos ajattelee hänen yli 20 vuoden työuraansa kovassa työpaineessa ja miten kovalla työmotiivilla hän on tehnyt töitä, ei se tässä mielessä yllätä, Juha Tilli sanoo.

Uusi toimitusjohtaja hakuun

Toimitusjohtajan tehtävä tulee hakuun ensi viikon alussa.

– Uskomme, että saamme hyviä hakijoita. Orkesteri on hyvässä kunnossa ja taiteellinen taso on korkea, hallituksen puheenjohtaja Juha Tilli sanoo.

Hän pitää hyvänä tilanteena myös sitä, että orkesterin omistajat ovat saaneet sovittua yhtiön rahoituksesta vuoteen 2025 asti.

Kymi Sinfoniettan omistajat Kotkan ja Kouvolan kaupungit järjestelivät alkuvuodesta orkesteriyhtiön omistusosuuksia uusiksi Kouvolan säästöpaineiden takia.

Uuden sopimuksen mukaan Kotkan omistusosuus yhtiöstä on 66,5 prosenttia ja Kouvolan 33,5 prosenttia. Omistajat ovat sopineet yhtiön rahoituksesta vuoteen 2025 asti.

Kymi Sinfonietta on Kotkan ja Kouvolan kaupunkien yhteinen sinfoniaorkesteri. Se on Suomen ainoa kahden kaupungin omistama orkesteri.

Lue lisää: Säästöuhka piinasi ainutlaatuista suomalaisorkesteria – rahoitus varmistuikin vuosiksi eteenpäin: "Olemme tosi iloisia, että saamme jatkaa toimintaa"

Kotka ja Kouvola pääsivät sopimukseen Kymi Sinfoniettan rahoituksesta – Kotka ostaa Kouvolalta yhtiön osakkeita

Tekstiin lisätty Juha Tillin kommentit 8.4.2021 kello 16:22.

Suosittelemme sinulle