Hyppää sisältöön

Suljetuissa liikuntatiloissa järjestetään nyt yksityistilaisuuksia – avi paheksuu ja muistuttaa, ettei säädöksiä tulisi kiertää

Avi määräsi viime viikolla muun muassa sisäliikuntatilat ja kylpylät suljettavaksi Varsinais-Suomessa kokonaan tartuntatautilain nojalla pariksi viikoksi.

Motionssal
Arkistokuva. Kuva: Mikael Crawford/Yle
Johanna Lehtola

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) on saanut ilmoituksia liikuntatilojen käytöstä Varsinais-Suomessa voimassaolevasta sulusta huolimatta.

Avi määräsi muun muassa sisäliikuntatilat ja kylpylät suljettavaksi Varsinais-Suomessa kokonaan viime viikolla tartuntatautilain nojalla pariksi viikoksi. Taustalla on vaikea koronavirustilanne.

Liikuntatiloja on kuitenkin ilmeisesti käytetty yksityistilaisuuksien varjolla. Avin johtaja Heikki Mäen mukaan hänelle on tullut ilmoituksia muutamia kymmeniä.

– Ilmoituksia on tullut muun muassa kansalaisilta ja kilpailevilta toimijoilta. Olemme näissä tapauksisssa muistuttaneet toimijoita, että säädösten kiertäminen semantiikalla ei ole säädösten tarkoitus.

Avin määräys ei koske yksityistilaisuuksia, mutta Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suositukset ovat moneen otteeseen alleviivanneet, että yksityistilaisuuksia ei tulisi tällä hetkellä järjestää ollenkaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto muistutti (siirryt toiseen palveluun)oman alueensa toimijoita samasta asiasta viime viikolla.

Suosittelemme sinulle