Hyppää sisältöön

Liikunta- ja virkistystilojen sulku Etelä-Karjalassa jatkuu kahdella viikolla

Aluehallintoviraston päätös venyttää sulkuaikaa huhtikuun 23. päivään asti.

Treenaaja suihkuttaa desinfiointiainetta painoihin kuntosalilla.
Sulkemispäätös koskee sekä julkisen että yksityisen sektorin tiloja. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Ulla Ylönen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa sisäliikuntatilojen sulkupäätös.

Päätös on voimassa 15.–23.4.2021.

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan tilojen suljettuna pitäminen on sairaanhoitopiirin alueella edelleen välttämätöntä.

Päätös tilojen sulkemisesta koskee laajasti niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoiden seuraavia tiloja:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Suljettavaksi määrätyissä tiloissa on avin mukaan tyypillisesti korkean tartuntariskin toimintaa; ihmiset oleilevat samassa tilassa pitkiä aikoja ja toiminta on luonteeltaan sellaista, jossa viruksen leviämisen riski on kohonnut.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan.

Päätös tilojen sulkemisesta ei myöskään koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Suosittelemme sinulle