Hyppää sisältöön

Teemu Pukki ja Norwich voivat varmistaa nousunsa Valioliigaan lauantaina – tätä se vaatii

Norwich voi jo nyt varmistaa nousunsa Valioliigaan, jos lauantain tulokset Mestaruussarjassa ovat suotuisia.

Teemu Pukilla ja Todd Cantwellilla on ollut tälläkin kaudella aihetta hymyyn. Kuva: Getty Images

Historia on toistamassa itseään Norwichissa. Kaksi vuotta sitten seura voitti Englannin Mestaruussarjan ja nousi Valioliigaan Teemu Pukki keihäänkärkenään. Nyt sama tapahtuu väistämättä uudestaan.

Norwichin liiganousu voi varmistua jo tänään lauantaina. Keltapaitojen pitää voittaa vieraskentällä Wayne Rooneyn valmentama Derby, ja samalla Brentfordin ja Swansean pitää jäädä omissa otteluissaan ilman voittoa.

Swansea kohtaa vieraissa Millwallin ja Brentford niin ikään vieraissa Prestonin. Mestaruussarjaa on pelaamatta joukkueesta riippuen vielä kuusi tai seitsemän kierrosta.

Tiistaina Norwich pöllytti Huddersfieldiä peräti 7–0 Pukin juhliessa hattutemppua. Norwichin päävalmentaja Daniel Farke kommentoi lauantain nousumahdollisuuksia rennosti lehdistötilaisuudessaan (siirryt toiseen palveluun) perjantaina.

– Tiedämme, että olemme fantastisessa tilanteessa. Mitä nopeammin varmistamme nousun, sitä enemmän saamme juhlia. Emme ajattele nousua liikaa. Ensi kauteen valmistautumiseen on paljon aikaa, mutta nousu pitää varmistaa ensin, Farke sanoi.

Norwich on ollut tällä kaudella vieläkin vakuuttavampi kuin kaksi vuotta sitten. Toissa kaudella omissa soi vielä 1,24 maalin ottelukeskiarvolla. Nyt lukema on 0,7.

– Liiga on erilainen kuin kaksi vuotta sitten. Tämä kausi on ollut paljon vaikeampi. Olemme suosikkeja jokaisessa ottelussa, ja se tekee asioista vaikeampia, Farke kommentoi.

– En ole yllättynyt siitä, kuinka hyvin olemme pärjänneet, mutta vakuuttunut olen. Olemme matkalla yhteen seuran historian parhaista kausista.

Teemu Pukki upotti hattutempun täyteen rangaistuspotkusta tiistaina Huddersfieldiä vastaan. Kuva: Getty Images

Norwich sukelsi viime kaudella Valioliigassa pahnan pohjimmaiseksi, joten haaste sarjaporrasta ylempänä on jälleen iso. Toisaalta harva joukkue on viime vuosina kyennyt nousemaan heti takaisin putoamisen jälkeen. Arvostettu jalkapallolehti FourFourTwo (siirryt toiseen palveluun) nosti perjantaina esiin kysymyksen, onko tämän hetken Norwich jopa koko Mestaruussarjan historian paras joukkue.

Teemu Pukilla on mahdollisuus uusia kahden vuoden takainen maalikuninkuus, mutta yksi mies on listalla vielä ohitettava. Pukilla on kasassa 25 maalia, kun taas Brentfordin Ivan Toney on viimeistellyt 28 osumaa. Toissa kaudella Pukki ylsi 29 liigamaaliin, joten tahti on ollut nyt samankaltainen.

– Haluan tehdä mahdollisimman paljon maaleja, mutta kultaisen kengän voittaminen ei ole minulle pakkomielle. Päämääräni on auttaa omilla maaleillani joukkueemme takaisin Valioliigaan, Pukki sanoi tiistaina hattutemppunsa jälkeen.

Lue myös:

"Täydellinen paketti" – Teemu Pukki ja Norwich jyräävät vakuuttavasti kohti Valioliigaa

Teemu Pukki hattutemppuun Norwichin hurjassa maalikarkelossa: "Olen melko onnellinen, että tein viimein kolme maalia Mestaruussarjassa"

Suosittelemme sinulle