Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Helsingissä ja Espoossa aamupäivällä liikkuneesta sudesta ei enää uusia havaintoja – poliisin mukaan susi ei aiheuta ihmiselle vaaraa

Suden ei epäillä aiheuttavan vaaraa ihmiselle.

Susi kuvattuna Ranuan eläinpuistossa.
Susi kuvattuna Ranuan eläinpuistossa. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
STT,
Pilvi Pitkäranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on saanut useita ilmoituksia mahdollisesta sudesta, joka on liikkunut Helsingissä Pitäjänmäen kaupunginosassa Talin alueella. Helsingin poliisi kertoo asiasta Twitterissä. Eläimestä on tehty havaintoja myös Espoossa.

Susi on nähty viimeksi Espoon Laajalahdessa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi. Poliisin mukaan viimeisin havainto sudesta on tehty noin kello yhdeltätoista. Rikoskomisario Ilmari Hallamaa kertoo STT:lle, että uusia havaintoja ei ole tämän jälkeen tehty.

– Todennäköisesti se on metsikössä huilaamassa, ja pimeän tullen se osaisi toivottavasti siirtyä metsäisimmälle alueelle, Hallamaa sanoo.

Poliisin mukaan susi ei ole havaintojen perusteella lähestynyt ihmisiä tai käyttäytynyt muutoin aggressiivisesti tai vaarallisesti. Sen ei myöskään epäillä aiheuttavan vaaraa ihmiselle.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo seuraavansa suden liikkeitä ja käyttäytymistä sekä valvovansa sen olinpaikkaa. Tavoitteena on saada häädettyä se pois asutusalueelta.

Poliisi muistuttaa, että sutta ei tule lähestyä. Kaikki mahdolliset havainnot pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112.

Ilta-Sanomat on saanut Talissa liikkuneesta eläimestä kuvamateriaalia. Luonnonvarakeskuksesta ja Helsingin riistanhoitoyhdistyksestä on vahvistettu Ilta-Sanomille, että kuvien perusteella kyseessä on todennäköisesti susi.

Helsingin poliisista kerrottiin aiemmin, että ensisijaisesti eläin pyritään hätistelemään pois paikalta. Paikalla Espoossa on myös riistanhoitoyhdistyksen väkeä.

Suosittelemme