Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Classic jyräsi viidenteen peräkkäiseen mestaruuteen – Oilers jäi jalkoihin suoraan neljässä ottelussa

Classic voitti neljännen finaalin 8–3 ja vei mestaruuden voitoin 4–0.

Classic juhlii mestaruutta
Classic juhlii mestaruutta viidennen kerran peräkkäin. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Sakari Lund,
Inka Henelius
Avaa Yle-sovelluksessa

Tamperelainen Classic on voittanut miesten salibandyn Suomen mestaruuden. Classic löi F-liigan finaalisarjassa espoolaisen Oilersin suoraan voitoin 4–0. Classic voitti neljännen finaalin pitkälti tehokkaan toisen erän ansiosta 8–3.

Classicille mestaruus on viides peräkkäinen. Viime keväänä mitaleita ei jaettu koronavirustilanteen vuoksi, mutta Classic juhli mestaruutta keväällä 2016, 2017, 2018 ja 2019.

Pudotuspeleissä hurjassa vireessä ollut Classicin Sami Johansson teki viimeisessä finaalissa tehopisteet 3+1. Kaikkiaan Johansson teki pudotuspeleissä 31 maalia ja yhteensä 49 pistettä.

Oilers oli avauserässä niskan päällä. Lassi Toriseva Classicin maalilla venyi useisiin huipputorjuntoihin, mutta erän loppupuolella hän ei voinut Rasmus Kainulaisen laukaukselle mitään. Classicin paras tilanne erässä oli Johanssonin veto ylärimaan, mutta espoolaiset johtivat avauserän jälkeen 1–0.

Heti toisen erän alussa Classic tuli tasoihin. Kokenut Juha Kivilehto päätti kauniin kuvion. Vain pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue Oilers otti uudestaan johdon Markus Markkolan tarkalla laukauksella.

Classic tasoitti uudestaan, kun Johansson laukoi tolppaan ja Nico Salo siirsi irtopallon maaliin. Hetkeä myöhemmin tamperelaiset menivät ensimmäistä kertaa johtoon, kun Tuukka Salo viimeisteli maalin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Kunnolla vauhtiin päässyt Classic iski jälleen pari minuuttia myöhemmin, tällä kertaan viiimeistelijänä oli Janne Lamminen. Tamperelaisten tehohetkeä jatkoi Eetu Sikkinen, joka vei Classicin jo 5–2-johtoon. Classicin toisen erän kuudennen maalin teki Johansson rangaistuslaukauksesta.

Kolmannessa erässä Johansson viimeisteli vielä kaksi osumaa ja Oilersin Kainulainen yhden. Näin Classic pääsi juhlimaan mestaruutta.

Classic juhlii
Classic oli finaalisarjassa ylivoimainen. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

"Pitkä duuni on painettu mestaruuden eteen"

– Pirun hyvältä tuntuu. Pitkä duuni on painettu mestaruuden eteen. Teemme joka päivä paljon hommia. Saimme todella hyvän hengen loppua kohden. Jokaisesta pallonpeitosta ja pallonriistosta iloittiin koko joukkueena, Johansson hehkutti.

– Ihan kivasti osui tänä keväänä, Johansson kommentoi hurjia tehojaan.

Neljäs finaali näytti avauserässä siltä, että ottelusarja voisi vielä jatkua.

– Meillä oli huono alku, Oilers painoi kovaa päälle. Olimme vähän telineissä, mutta skarppasimme hyvin toiseen erään, Johansson totesi.

Oliersin kapteeni Jesperi Lindfors myönsi Classicin paremmuuden.

– Se oli parempi joukkue, ei voi muuta sanoa. Jätimme kaiken kentälle mitä oli jätettävissä. Jossain vaiheessa on meidän aikamme. Viimeiset kolme vuotta olemme tehneet hyvin hommia, mutta kaveri on tehnyt vajaa kymmenen vuotta, joten ei sitä hetkessä kurota kiinni, pettynyt Lindfors sanoi.

Lue myös:

PSS naisten F-liigan finaaleihin, Classicin ja SB-Pron välieräsarja jatkuu viidenteen otteluun

Classic nousi voittoon kahden maalin takaa ja tarrasi salibandyn miesten Suomen mestaruuteen

Salibandyfinaalissa viheltävä tuomarikaksikko korostaa, että kritiikkiä saa esittää – "Emme voi voittaa, voimme vain olla luottamuksen arvoisia"

Suosittelemme