Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Salibandyn suomalaiset superkaksoset loistavat Ruotsissa – Veera Kauppi kiusasi välierävastustajaa hattutempulla: "Tuntui, että kaikki upposi"

Veera ja Oona Kauppi ovat johdattamassa sarjanousija Team Thorengruppenia Ruotsin salibandyliigan finaaleihin.

Veera Kauppi
Suomen maajoukkueen tähtipelaaja Veera Kauppi pelaa jälleen loistavaa kautta Ruotsissa. Kuva: Ville Vuorinen / Suomen Salibandyliitto
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Veera ja Oona Kauppi tekevät vakuuttavaa jälkeä Ruotsin naisten salibandyliigan pudotuspeleissä. Team Thorengruppenia edustavista suomalaissiskoksista Veera on liigan pudotuspelien pistepörssin ykkösenä tehoin 9+6=15 ja Oona kakkosena pistein 7+7=14.

23-vuotiaiden kaksosten pistemäärän tekee vieläkin hurjemmaksi se, että he ovat pelanneet pudotuspeleissä vasta viisi ottelua.

Uumajalaisseura Thorengruppen kaatoi puolivälierävastustajansa Malmön suoraan kolmessa ottelussa, ja sama on mahdollista myös välieräsarjassa Moraa vastaan. Finaalipaikka on katkolla keskiviikkona Uumajassa.

Kaupit ovat olleet välierissä huippuvireessä: Veera Kauppi taituroi sunnuntaina hattutempun, kun Thorengruppen löi Moran 9–4. Oona Kauppi puolestaan teki kaksi maalia välierien ensimmäisessä kohtaamisessa, jonka Thoren voitti 6–3.

– Meidän joukkueelta kauden parhaita esityksiä. Tuntui koko ajan siltä, että meillä on homma hallinnassa. Tosi vahvaa tekemistä on ollut, Veera Kauppi kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Morassa pelaavat Suomen maajoukkuepelaajat My Kippilä ja Jenna Saario.

– On tietysti kiva ja tuo ekstrafiilistä, että vastustajajoukkueessa on tuttuja. Molemmat ovat hyviä ystäviäni. Toki keskitymme oman joukkueen tekemiseen. Hienoa, että on paljon suomalaisväriä, Veera Kauppi kertoo.

Kauppien yhteispeli toimii

Veera Kauppi voitti myös runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti, vaikka hän oli pari kuukautta sivussa joulun alla iskeneen polvivamman takia. Hän on tehtaillut 20 ottelussa 72 pistettä (31+41). Viisi ottelua enemmän pelannut Oona oli maalipörssin ykkönen ja pistepörssin toinen tehoin 38+21=59.

Veera Kaupin pistetahti kiihtyi keväällä, kuten monena aiempanakin vuonna. Vuodenvaihteen loukkaantumisesta ei ole enää jälkeäkään.

– Tuntui, että kaikki upposi. Ei alkukausi todellakaan huono ollut, mutta pisteiden valossa vähän rauhallisempaa. Viimeiset sarjapelit olivat aika hurjia omalta ja myös ketjun osalta.

Yhteispeli toimii paitsi Oona-siskon kanssa, myös Ruotsin maajoukkueen parhaimpiin maalitykkeihin lukeutuvan Sofia Joelssonin kanssa. Joelsson toipui kevääksi loukkaantumisesta ja pelaa nyt vasenta laitaa Kauppien rinnalla.

– Joelssonin ja Oonan kanssa on sujunut aika lennokkaasti viimeiset sarjapelit ja kaikki pudotuspelit tähän asti. Oikein hyvä kausi on ollut tähän asti.

MM-pronssiottelu
Veera ja Oona Kauppi kuvattuna MM-kisoissa 2019. Kuva: Salibandyliitto

Suomen maajoukkueessa loistaneet ja ennätyksiä rikkoneet Kaupit edustivat aiemmin kahden kauden ajan uumajalaista IKSUa. Seura voitti viime vuonna Ruotsin mestaruuden kabinettipäätöksellä koronapandemian keskeytettyä pelit. Seura kuitenkin lopetti toimintansa talousvaikeuksien vuoksi ja monet IKSUn entisistä pelaajista siirtyivät sarjanousija Thorengruppeniin.

Veera Kauppi kertoo, että isosta muutoksesta huolimatta seurasiirto on sujunut hyvin ja joukkue on hitsautunut yhteen kauden edetessä.

Kaupit eivät ole koskaan pelanneet finaalissa Suomessa tai Ruotsissa. Ruotsin liigan finaali pelataan yksittäisenä "superfinaalina" Gävlessä lauantaina 24. huhtikuuta.

– En ehkä vielä sitä viimevuotista laskisi mestaruudeksi. Nyt osaa kyllä nauttia joka hetkestä ja arvostaa sitä, että saamme vielä pelata. Nyt on aika hyvät asetelmat finaaleihin pääsemiseksi ja se on isoin tavoite tällä hetkellä, kahdesti maailman parhaaksi salibandyn naispelaajaksi valittu Veera Kauppi kertoo.

– Minua sytyttää yksittäinen finaali, koska siinä on yllätyksen mahdollisuus. Toisaalta sarjassa yleensä parempi joukkue voittaa. Tykkään tuosta yhden ottelun tavasta, siinä on niin hieno fiilis ja siihen yhteen otteluun ladataan kaikki.

Päivitetty kello 16.40: Täydennetty juttua Veera Kaupin kommenteilla ja päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

Kaupin salibandysiskokset jatkavat Ruotsissa – uuden seuran johtohahmo innostui: "Tuntuu fantastiselta"

Taloushuolet ovat katkaisemassa yhden maailman menestyneimmän naissalibandyjoukkueen tarinan – Iksun supertähti Veera Kauppi: "Tässä on paljon sulateltavaa"

Sami Johansson ja Oona Kauppi salibandykauden parhaat

Suosittelemme