Hyppää sisältöön

Yllättävä konfettisade pilasi sirkuksen tv-shown ja muutti sen hengenvaaralliseksi: "Moni itki backstagella, että miten tämä näin meni"

Sirkus Bravuuri voitti Talent Suomi -kilpailun dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Sirkus Bravuurin esittäjät poseeraavat Talent-finaalissa tähden edessä.
Sirkus Bravuuri on kotoisin Kuusankoskelta Kouvolasta. Kuva: Sirkus Bravuuri
Maija Tuunila,
Satu Krautsuk

Sirkus Bravuurin johtajalla ja opettajalla Maria Hyytiäisellä on ollut maanantaina hymy herkässä. Hänen ryhmänsä voitti Talent Suomen sunnuntai-iltana, kun kilpailun finaali nähtiin MTV:llä.

– Se on tosi suuri asia meille, eikä voitto ollut todellakaan mikään itsestäänselvyys. Mukana oli älyttömän taitavia ja tasokkaita kilpailijoita. Ihanaa, että katsojat rakastivat työtämme. Olemme todella onnellisia tästä, kertoo Hyytiäinen.

Voitto tuli vaikeuksien kautta, sillä tekninen vika keskeytti finaalissa Bravuurin esityksen.

Katosta alkoi yllättäen sataa konfetteja esiintyjien päälle. Osa esiintyjistä luisteli samaan aikaan lavalla rullaluistimilla. Maria Hyytiäinen ei heti ymmärtänyt, mitä tapahtui.

– Mietin, että tästä ei ollut mitään puhetta ja mitähän tämä on. Kun huomasin, että luistinten alla alkoi luistaa eikä esitystä pystytä jatkamaan, tuli kauhea pettymys. Ajattelin, että oliko tämä tässä ja emmekö pääsekään näyttämään esitystä täydessä loistossaan.

Konfetit olivat liukkaita

MTV:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) konfettisade oli päässyt laukeamaan vahingossa. Tilanne muuttui hengenvaaralliseksi, sillä konfetit olivat liukkaita ja osa esiintyjistä pyöri välillä ilmassa. Esitys keskeytettiin.

– Siinä oli loukkaantumisriski. Esiintyjät olivat äärettömän pettyneitä ja moni itki backstagella, että miten tämä meni nyt näin.

Sirkus Bravuuri pääsi kuitenkin esittämään finaalinumeronsa uudestaan.

– Kun kuulimme, että saamme tilaisuuden uuteen vetoon, kaikki tsemppasivat tosi paljon. Olen äärettömän ylpeä porukasta, että he pystyivät tiukassa paikassa ryhdistäytymään ja vetämään noin hienosti.

Kyläkauppa remonttiin

Sirkus Bravuuri toimii Kuusankoskella Kouvolassa, ja sillä on Talentissa nähdyn esiintyvän ryhmän lisäksi opetustoimintaa. 30 000 euron palkintosummalle löytyi heti käyttökohde.

– Se tuli todella tarpeeseen. Meillä on kyläkauppaan tehdyt harjoitustilat, jotka alkavat ränsistyä. Laitamme nyt vesikaton uusiksi, jotta pystymme treenaamaan kuivissa tiloissa jatkossakin, kertoo Hyytiäinen.

Sirkuksen johtaja toivoo, että Talent-voitto tuo ryhmälle näkyvyyttä.

– Olemme tehneet työtä aika lailla hiljaisuudessa ja pimennossa. Toivomme, että Suomi tunnistaisi meidät paremmin ja pääsisimme esiintymään enemmän.

Suosittelemme sinulle